Harderwijk beleeft veel schaatsplezier bij Harderwijk op IJs

Afgelopen donderdag werd om 19.00uur de negende editie van Harderwijk op IJs geopend door ijsprinses Elisabeth Prir Avila. 

De achtjarige Elisabeth won de kleurwedstrijd van Harderwijk op IJs. Zo’n 250 kleurplaten werden door creatieve kleintjes ingestuurd. Een daverend succes en moeilijk kiezen voor de jury.

Het eerste weekend werd er meteen gretig gebruik gemaakt van de ijsbaan in het centrum. Disco on Ice op vrijdagavond, de gratis schaatslessen op zaterdagochtend, het gratis peuterschaatsen tussen 11.00uur en 12.30uur op zaterdag en het vrij schaatsen tot 21.00uur. Zondag viel het door het weer letterlijk wat in het water, maar de echte diehards maakten gewoon hun meters. De eerste verjaardagen en feestjes in het Winterpaviljoen waren gezellig, want de tent is binnen gezellig en warm. Heerlijke hapjes en drankjes staan klaar en dus is het er gezellig toeven.
 

Doordeweeks staan de dagen overdag in het teken van het schoolschaatsen. Ook maken de eerste bedrijven gebruik van hun afgehuurde bedrijfsblokken. Zelf een rondje met je vrienden op het ijs maken kan ook, want er zijn verschillende vrij schaatsenblokken op het programma. Denk er ook nog even aan dat je een 10 rittenkaarten voor het vrij schaatsen kan kopen, zodat je ook nog eens met korting het ijs op kan. Ook leuk om voor je verjaardag te krijgen of wellicht vindt de Sint het ook een origineel cadeau.
 
Zet ‘m in de agenda; tot en met 2 januari 2016 ijspret in Harderwijk. Check ook even de website www.harderwijkopijs.nl voor openingstijden en verdere informatie.