Harderwijk Anders: ‘Plaats hufterproof barbecues in onze gemeente!’

Harry Schipper – Het Harderwijk Anders-raadslid Christel van der Stouw stelt voor om op een paar plekken in de gemeente Harderwijk permanente barbecues te plaatsen. 

Iedereen mag deze barbecues gratis gebruiken

Van der Stouw stelt in schriftelijke vragen aan B en W van Harderwijk dat er in Harderwijk en Hierden prachtige parken zijn aangelegd, die – zeker in de zomermaanden – een uitstekende gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten en om sociale verbindingen aan te halen of te versterken.

Ze heeft in andere steden inspiratie opgedaan voor leuke projecten. Zo staan er in het Amsterdamse Westerpark op meer plekken permanente ‘hufterprof barbecues’, waar iedereen gratis gebruik van mag maken. Is hier in Harderwijk in het verleden daarover wel eens nagedacht, zo vroeg Van der Stouw zich af. Ze stelde B en W dezelfde vraag. Ze wil weten of B en W dit ook zien als een waardevol initiatief en meteen ook welke locaties in onze gemeente hiervoor geschikt zouden zijn.

Concreet vraagt ze het dagelijks bestuur van Harderwijk om uit te werken wat ervoor nodig is om meerdere plekken aan te wijzen en daar permanente barbecues te plaatsen, áls pilot om te kijken of dit succesvol is in onze gemeente’.