Hanzedagen 2019 Harderwijk

Hanzezondag en shoppen in Harderwijk. Harderwijk culinaire Hanzestad aan het Veluwemeer.

Elke eerste zondag van de maand is het "Hanzezondag" in Harderwijk. Kom ook genieten van historie, cultuur en de gezellige binnenstad.

Op de markt bij de TIP start de stadswandeling. Onder leiding van een ervaren stadsgids ontdek je de pareltjes van de stad Harderwijk. En leuk om te weten, de stadsgidsen hebben de sleutels van vanlle historische panden, dus je komt overal.

En ben je geinteresseerd in cultuur, bezoek dan één van de musea in Harderwijk. In het stadsmuseum lees je alles over de stadgeschiedenis en geniet je van spraakmakende exposities. In het Marius van Dokkum Museum in het eeuwenoude Hortuspark maak je kennis met het humoristische werk van deze nog levende schilder.

Na alle indrukken struin je nog even langs de gezellige winkels in de binnenstad want het is heerlijk winkelen in Harderwijk. De binnenstad kent een goed en gevarieerd winkelaanbod. De kleine zelfstandige ondernemers maken van Harderwijk een plezierige stad om te winkelen. Pareltjes van winkeltjes waar je iets anders vindt dan dertien in een dozijn, zoals leuke boetieks, mooie speciaalzaken en vernieuwde interieurwinkels.

Sluit je Hanzezondag af op één van de vele terassen op de Markt of aan de nieuwe boulevard. En wil je blijven eten? Geen probleem, we zijn niet voor niets Culinaire Hanzestad aan het Veluwemeer!