Brand bij café Ome Co in binnenstad Harderwijk

Een felle brand heeft dinsdag tegen één uur een schuur en de keuken naast Café Ome Co aan de Vijhestraat in Harderwijk verwoest. 

Het café en de erboven gelegen woning liepen door de brand veel roet- en rookschade.  Niemand raakte bij de brand gewond.

Café Ome Co laat het volgende weten:
"Vanmiddag is er Cafe Ome Co een brand geweest. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en door het snelle optreden van de Brandweer is de schade enigsinds beperkt gebleven. Wij zijn morgen en overmorgen gesloten en hopen vrijdag jullie weer te kunnen verwelkomen. Graag willen we iedereen bedanken voor de steunbetuigingen."

Een voormalige bewoonster moest zich door ambulancepersoneel laten onderzoeken, nadat ze bij het blussen de woning was binnengegaan en rook had binnengekregen.

Haar 74-jarige vader, die boven het café woont, was op het moment van de brand thuis en ontdekte ‘opeens wel heel veel rook’. Hij denkt dat de brand is veroorzaakt door kortsluiting van de wasmachine die in het schuurtje stond. Omdat daar ook veel spullen lagen opgeslagen kon het vuur snel om zich heen grijpen.

Hij zag kans om de brandweer te alarmeren, die drie blusvoertuigen en achttien brandweerlieden meteen uitrukte. Zij kregen het vuur in korte tijd onder controle.