Groep zes van basisschool de Brug doet mee aan wereldwijde opruimdag

Meester Erik Veen (basisschool de Brug) doet vandaag met zijn groep 6 mee aan de World Clean Up Day. "Een initiatief van de Plastic Soup Foundation, een wereldwijde organisatie." (Bekijk de foto's)

De Plastic Soup Foundation is een organisatie die zich hard maakt voor het milieu door de strijd aan te gaan met plastic

De organisatie heeft drie hoofddoelen. Voorkomen dat plastic in het milieu belandt. Het delen van de gezondheidsrisico's van al het plastic om ons heen en het verminderen van gebruik- en productie van plastic.

Voor het eerste hoofddoel, het voorkomen dat plastic in het milieu belandt, is er dus vandaag een wereldwijde opruimdag. Voor scholen die aan deze dag meedoen, is er een heel lessenprogramma gemaakt, waar de klas van meester Erik ook aan mee doet. "De kinderen vinden het goed dat we ons inzetten om de natuur schoon te houden en hebben zin om op te ruimen", aldus een trotse meester. Het Jeugdjournaal heeft het afgelopen jaar regelmatig aandacht besteed aan de 'Plastic Soup'. Het leeft dus wel bij de leerlingen. "Ze vinden het vooral zielig voor de dieren die last hebben van de hoeveelheid plastic in zee en in de natuur."

Via Zorgdat hebben de leerlingen de hesjes, prikkers en plastic zakken gekregen. De leerlingen zullen in twee uur tijd proberen om zoveel mogelijk afval op te ruimen rondom de school. "We zijn met een groep van veertig, dus misschien kunnen we ook een deel Wittenhagen meepakken, rondom de flats en de vijver", aldus een hoopvolle meester Erik.

Klik hier of op de foto om alle foto's te bekijken

Opruimdag de Brug Harderwijk