Groep 7 van CBS de Brug uit Harderwijk wint de Grote Spreekwoorden Trofee van Met je Neus in de Boter!

Na de meivakantie zijn 1000 leerlingen, van 43 groepen 7 & 8 uit Harderwijk, bezig geweest met een aantal videolessen over spreekwoorden. Terwijl ze op een originele manier kennismaakten met spreekwoorden, geschiedenis en het beroemde schilderij van Pieter Brueghel, waren de kinderen zich ondertussen ook aan het voorbereiden op een competitie. 

De opgedane kennis zou namelijk getoetst worden in een online quiz tussen de verschillende groepen. In deze Corona periode met een tekort aan wedstrijden waren de kinderen er wel aan toe!

Op 4 juni vonden de voorrondes plaats, waarbij in 5 poules fanatiek werd gestreden om een plek in de finale. Doordat de groepen zelf spreekwoorden-foto's moesten aanleveren hebben de deelnemende scholen ook kunnen zien wat andere kinderen van de opdrachten hebben gemaakt. De strijd was spannend en uit elke poule zijn er 2 groepen door naar de online finale die werd gehouden op woensdag 9 juni om 10.15 uur. 

Aan het einde van de finale werd meteen duidelijk wie de Grote Spreekwoorden Trofee zou winnen. De uitreiking vond aansluitend plaats op het schoolplein van CBS de Brug waar de beker aan groep 7 werd uitgereikt.

Grote Spreekwoorden trofee overhandigd aan groep 7 CBS de Brug Harderwijk

Deze lessenserie over spreekwoorden, geschiedenis en kunst is ontwikkeld door Held & Bloem Producties en werd georganiseerd door Stichting Cultuurkust, in het kader van het Kunstmenu. Het Kunstmenu vindt jaarlijks plaats in de gemeenten Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten (en deels Nijkerk); alle groepen van alle basisscholen nemen hierbij 1x per jaar deel aan een culturele activiteit, vanuit de disciplines Dans, Theater, Beeldend, Muziek en Multimedia.

Grote Spreekwoorden Trofee groep 7 CBS de Brug Harderwijk

Cultuurkust

Adresgegevens

Klooster 4
3841 EN Harderwijk

Telefoon

T. 0341-721021

Meer info