Groen verbindt bezoekers Ontmoeting en bewoners wijk Friesegracht

Het Oranjefonds beloont het project ‘Groen Verbindt Harderwijk’ voor drie jaar met jaarlijks €25.000,-. 

De lokale welzijnsorganisaties Stichting Ontmoeting en ZorgDat werken samen met de gemeente aan sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk Friesegracht.

In de Harderwijkse wijk Friesegracht (tussen Stationsstraat, Verkeersweg, Selhorstweg, Luttekepoortstraat en Friesegracht) gaan bezoekers (dak en thuislozen) van Stichting Ontmoeting zich samen met wijkbewoners inzetten voor een groen en leefbaar Friesegracht.  Door onderlinge ontmoeting en actief bezig zijn in het groen wordt bij de bezoekers van Stichting Ontmoeting en de wijkbewoners wederzijds begrip bevorderd.  Bewoners uit Friesegracht kunnen zelf invloed uitoefenen op hun directe groene omgeving. Dit kan bijvoorbeeld door het herinrichten van groenstroken of het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor het park. Alles voor en door wijkbewoners en de bezoekers van Stichting Ontmoeting.
 
Met groene buurtinitiatieven worden vele mooie resultaten bereikt. Op sociaal gebied vindt er ontmoeting plaats en komen mensen uit hun isolement. Hierdoor voelen ze zich fysiek en psychisch beter en krijgen ze meer en beter contact met buurtgenoten. Reden voor het Oranje Fonds om te starten met een speciaal ‘groen en sociaal’ programma: Groen Verbindt. Met ´Groen Verbindt Harderwijk´ willen de samenwerkende partners (Stichting Ontmoeting, ZorgDat en de gemeente Harderwijk) de sociale samenhang en de leefbaarheid in Friesegracht gaan versterken door gebruik te maken van de groene buitenruimte.
 
Meer weten of actief worden?
Heeft u interesse om mee te doen met ons project, heeft u ideeën of wilt u meer weten? Dat kan, u kunt contact opnemen met:
Kees Berends; Stichting Ontmoeting; [email protected]; 06-11470980.
Rinet Brinks; ZorgDat; [email protected]; 06-12099799.