Groen van Prinsterer school voor Ulo, later Mavo….. Tijd voor en zin in een REÜNIE ????

Wie herinnert zich niet dat grote gebouw op de hoek van de Verkeersweg en Hoofdweg. Daar stond jarenlang één van de toonaangevende scholen in Harderwijk. 

Vaak hoor je van oud-leerlingen  dat ze goede herinneringen aan de “Groen van Prinsterer” hebben, de sfeer was fijn, er werd goed les gegeven en er was aandacht en tijd voor de leerlingen.

Daarnaast was er ook tijd voor ontspanning en recreatie, zoals de bekende “IJsselmeertocht”, de “Kennedy-mars”, toneel, zeil- en land-kampen, disco-avonden en vrijdagmiddagactiviteiten.

Nu staat op dezelfde plaats “Kok Experience”, een speelparadijs, lasergame arena, restaurant, eventzaal en bioscoop, een gebouw met ook weer een geweldige uitstraling. Op het terrein, voor Kok Experience is in september 2017 de laatste herinnering aan de G.v.P. geplaatst. Het kunstwerk dat jaren de buitenmuur van de gymnastiekzaal sierde. Een heel goed initiatief van Johan Kok en Tijmen van Ark, medewerker van de gemeente Harderwijk en oud-leerling. Zij hebben er voor gezorgd dat de naam van de G.v.P. nog een aantal jaren genoemd zal blijven in Harderwijk en er nog een tast- en zichtbare herinnering is.

Tijdens de plaatsing van het kunstwerk is het idee ontstaan om eens te kijken of een reünie haalbaar is voor oud-docenten en oud-leerlingen.

Hierover voortbordurend met Johan, echtgenote Thea en Astrid Kok kwamen er duidelijke contouren van dit eventuele gebeuren naar voren. Wat te denken van een aantal oud-collega’s, die samen met de keukenstaf van “Kok Experience” een warm en koud buffet samenstellen waar wij met elkaar van kunnen genieten op de datum die ook tevoorschijn kwam, zaterdag 6 oktober 2018.

De meeste oud-collega’s ontmoeten elkaar nog enkele keren per jaar om wat bij te praten en de contacten te onderhouden. Zij komen dan bij elkaar onder de naam “Evergreens.”

Wat zou het leuk zijn om elkaar eens weer op deze historische plek weer te zien en oude of verse herinneringen op te halen. Als iedereen, bij opgave, dan ook nog eens minimaal 1 foto inbrengt, wat zal daar dan een schat aan historie en herkenning te zien zijn.

Vanaf  15 augustus is de mogelijkheid tot opgeven voor deze reünie. Dit kan via de receptie van “Kok Experience”, Hoofdweg 4, 3842 GZ, Harderwijk. Tel.0341-230000
  • Einddatum opgave mogelijkheid is 30 september. 
  • Maximaal 150 deelnemers.         
  • Voorlopig tijdschema: inloop vanaf 17.30 uur; buffet 19.00 uur.
  • Kosten, exclusief drankjes, € 23.- p/p.
  • Rek.nr.72INGB0000842430, Kok Experience B.V., onder vermelding van “reünie eten Kok Experience.”
Opstarters:
Petra Brandsen, phbrandsen@gmail.com
Astrid Kok,astrid@kok-groep.nl
Ap Koebrugge,apkoebrugge@zonnet.nl


Kunstwerk oude muur Groen van Prinsterer Mavo Harderwijk
 

Kok Experience

Adresgegevens

Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-455406 , 0341-230000

Meer info