Groeiende jaarcijfers voor Van Wijnen Midden B.V.

Van Wijnen Midden B.V., met vestigingen in Weesp, Harderwijk en Utrecht, maakt deel uit van het landelijk opererende bouw- en projectontwikkelingsbedrijf Van Wijnen Groep N.V. met in totaal bijna 1.500 medewerkers en 24 vestigingen in Nederland.

Vorige week maakte Van Wijnen haar landelijk groeiende cijfers bekend en ook voor Van Wijnen Midden was 2015 een goed jaar.

Met 216 medewerkers in regio Midden werd een omzet geboekt van 110,2 miljoen euro met een rendement van 3,3 %. Van de omzet werd 14% gerealiseerd in onderhoud en beheer, 5% in de utiliteitsbouw en 81% in de woningbouw (waarvan ruim de helft vanuit eigen projectontwikkeling).

Samen bouwen
In 2015 heeft Van Wijnen Midden B.V. 315 woningen verkocht aan particulieren en circa 350 woningen aan beleggers. De vooruitzichten van de groeiende orderportefeuille en het rendement voor 2016 zien er positief uit. ‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven’ is het credo voor 2016 en daarna. Samen met medewerkers, klanten en partners wil Van Wijnen ‘ruimtes waardevol maken’. Daarbij richt de onderneming zich op het ontwikkelen van gebouw- of omgevingsconcepten die het ‘wonen’ of ‘verblijven’ aangenaam, duurzaam, toekomstbestendig en persoonlijk maken. Concreet leverde dat o.a. in Ermelo 39 nul-op-de-meterwoningen op en in Harderwijk wordt op dit moment het nieuwe regiokantoor van Van Wijnen Midden aan de Deventerweg duurzaam verbouwd.

Projecten Enkele nieuwbouwprojecten die Van Wijnen Midden in 2015 in uitvoering heeft genomen:
  • De vestiging in Weesp bouwde o.a. in Weesp, Diemen en Amsterdam in de Kolenkitbuurt en aan het Rokin.
  • In Ermelo, Nunspeet, Heerde, Sleeuwijk, Spakenburg en Eemnes werden door de vestiging in Harderwijk verschillende woningbouwprojecten gerealiseerd.
  • De vestiging in Utrecht nam de renovatie van Lucent in Hilversum en de realisatie van diverse woningbouwprojecten in Leidsche Rijn voor haar rekening.