Gratis proeven van techniek

Het eerste weekend van oktober staat weer volop in het teken van wetenschap en technologie. In Harderwijk opent BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie en De Techniek Academie ook de deuren. 

Beide organisaties zitten op hetzelfde adres. Op zaterdagmiddag is er tussen 13:00 en 17:00 van alles te beleven! Het is vooral geschikt voor kinderen en jongeren. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. Deze activiteiten zijn gratis.

BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie heeft een inspirerende workshopruimte en organiseert workshops voor de hoogste groepen van het basisonderwijs en eerste klassen van het voortgezet onderwijs in Noordwest Veluwe.  Onderzoekend en ontwerpend leren is hier uitgangspunt.

De Techniek Academie is een initiatief van het Platform Techniek Noordwest Veluwe; ruim 80 samenwerkende bedrijven op de Veluwe en ROC Landstede. Gezamenlijk vinden zij het belangrijk dat er meer studenten voor techniek kiezen, om zo meer technici op de arbeidsmarkt te krijgen. Tijdens het weekend van De Wetenschap krijgt u de kans om in huid van een elektromonteur of een lasser te stappen! Twijfel niet, maar maak het met techniek!
 
Op meer dan 200 locaties door heel Nederland beleef je live wetenschap & technologie op 1 en/of 2 oktober 2016. Alleen tijdens het Weekend van de Wetenschap openen bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea exclusief hun normaal gesloten deuren. Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen op deze manier de unieke kans binnen te kijken in de wereld van wetenschap en technologie. Op de website www.hetweekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.
 
Het ‘open’ huis vindt plaats aan Westeinde 100 te Harderwijk. Deze locatie is prima met fiets, auto, bus of trein te bereiken.