Gratis kaarten voor eerste lustrumeditie Visserijconcert Harderwijk

Eindelijk! Na een twee jaar durende coronapauze barst zaterdagavond 3 september om half acht weer het jaarlijkse Visserijconcert Harderwijk los in de Oude Kerk.

Tijdens deze speciale vijfde editie, met veel koor- én samenzang, zijn hoofdrollen weggelegd voor onder andere het Christelijke Hierdens Mannenkoor, het Urker Mannenkwartet en Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen en voor het uit Harderwijk afkomstige Gelre Brass

Solist is de tenor Hans Dijkgraaf en Gerwin van der Plaats bespeelt het beroemde en monumentale Bätz Orgel. Van der Plaats dirigeert bovendien zowel het Urker Mannenkwartet als het Kleinkoor Musica Religiosa. Dick van Asselt dirigeert het Hierdens Mannenkoor en Adriaan Bruinink leidt Gelre Brass.

Omdat het Visserijconcert dit jaar voor de vijfde keer wordt gegeven, deelt de organisatie gratis kaarten uit: ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Zuivelhoeve in de Wolleweverstraat en bij Palingrokerij Dries van den Berg aan de Stephensonstraat. Mochten er kaarten overblijven, dan zijn die zaterdagavond nog aan de kerk verkrijgbaar.

Het Harderwijkse Visserijconcert mag zich verheugen in een stijgende populariteit. Sinds de eerste editie in 2016 groeit het aantal belangstellenden. Die eerste editie werd georganiseerd door Beppie Jansen, Adriaan Bruinink en Dries van den Berg. “Dries vertelde altijd mooie verhalen over de visserij”, weet Bruinink, die vanaf het begin meedraait in de organisatie van het Visserijconcert. “Dries overleed in januari 2021, maar zijn gemis is nog altijd voelbaar”.

Wat niet verandert, is de opzet van het Harderwijkse Visserijconcert. Bruinink: “Dat is natuurlijk de koorzang, waarbij de mannenzang de boventoon voert. Ook is er ruimte voor samenzang van bekende liederen die te maken hebben met de visserij en scheepvaart”. Bruinink (43) viert dit jaar dat hij al twintig jaar dirigent is én ook dat hij 25 jaar organist is in Harderwijk en Hierden.

Medewerkers vanaf het eerste uur zijn het Urker Mannen Kwartet en Gelre Brass Harderwijk. “Dit jaar is er ook een kleinkoor bij uit Kampen”, aldus Bruinink. “Kampen is een stad die nauw verbonden is met de geschiedenis van Harderwijk. Gelre Brass verzorgd de muzikale intermezzo’s tijdens het concert. Bekende muziek, goed in het gehoor liggend en met name gericht op koralen”.

Het Visserijconcert is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden om de onkosten te bestrijden en toekomstige concerten mogelijk te maken, zo laat Bruinink alvast weten. “We proberen daarnaast  een goed lokaal doel te ondersteunen met een gift. Zo hebben eerder al de Vrienden van de Grote Kerk, het bakkersmuseum in molen De Hoop, het hospice in Ermelo en de Harderwijkse Botterstichting een gift mogen ontvangen”.

Het Visserijconcert in de Grote Kerk begint om 19.30 uur. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open.
 


Visserijconcert Harderwijk

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info