Graaf van Gelre wil buurwinkel bij de zaak trekken en terras uitbreiden

Door Harry Schipper – De eigenaar van café-restaurant De Graaf van Gelre aan de Markt in Harderwijk wil het ernaast gelegen winkelpand bij het restaurant trekken en zijn terras uitbreiden.

In het winkelpand, waarin tot voor kort een outlet van Dankers Ledermode was gevestigd, wordt het restaurantdeel uitgebreid en er wordt straks ook ijs verkocht, zo luidt het plan

B en W van Harderwijk willen wel meewerken aan het omkleuren van de winkelbestemming naar horeca. De gemeente vindt dat het winkelpand daardoor straks langdurig ‘een kwalitatief hogere invulling’ krijgt. Ook al, omdat in de plannen de voorgevel wordt aangepakt, waardoor de ‘architectonische samenhang’ tussen de gevel van het horeca-winkelpand en de bovenverdieping weer wordt hersteld.
Het winkelpand heeft de afgelopen jaren, tussen de verhuurperiodes door, nogal eens leeggestaan. Winkeliers waren er niet zo in geïnteresseerd, omdat het pand aan de voorkant vrij smal is en achterin breed uitloopt.

De restauranteigenaar moet, voordat de bestemmingsplanwijziging wordt doorgevoerd, nog wel eerst de nodige omgevingsvergunningen aanvragen, onder andere om de historische muur tussen de panden te mogen doorbreken.

Graaf van Gelre Harderwijk