Gouden Schuiver voor Reijer Roelofsen

Het bestuur van stichting Harderwijk op IJs heeft afgelopen vrijdag afscheid genomen van bestuurslid Reijer Roelofsen. 

Reijer was tien jaar lang actief in de stichting en ontving van huidig voorzitter Jennifer Rietveld de Gouden Schuiver als dank voor al zijn inzet. Reijer was niet alleen bestuurslid, hij was ook jarenlang de ijsmeester van Harderwijk op IJs.

Afgelopen januari peilde hij voor de laatste keer het ijs en toen hij de vriezer uitdraaide, stond dat meteen symbool voor het neerleggen van zijn taken bij Harderwijk op IJs. Een eigen keuze overigens. “Het is mooi geweest en tijd voor nieuw en fris bloed,” legt Reijer uit.
 
Reijer was vanaf begin 2007 één van de grondleggers van wat Harderwijk op IJs nu is. Bert van den Brink en Marcel Schipper klopten bij Reijer aan toen zij het plan hadden opgevat om een kunstijsbaan op de Markt neer te leggen. De heren hadden beiden geen verstand van ijs en wisten dat ze Reijer nodig hadden om het waanzinnige idee te realiseren. De drie heren vonden elkaar in alle plannen en zo ontstond het winterse evenement wat dit jaar voor de 10e editie op de agenda staat op de Markt in het hart van de stad. Toen besloten was geen ijsbaan te huren, maar er een te kopen, schoot Reijer in het regelen van de benodigde logistiek en pakte dat meteen uiterst professioneel op.

Het pionierswerk van die eerste uren om alles logistiek onder de grond meteen perfect te regelen geeft tot op de dag van vandaag mega veel tijdwinst bij de opbouw en de afbouw. Daarnaast zorgt dit voor een uitermate ‘schoon’ plein zonder kabels en zichtbare techniek waardoor de uitstraling van de ijsbaan op die 30 x 30 meter grandioos kunnen zijn. Door de jaren heen is de Markt voorzien van eigen water, een eigen gas gasmeter, stroom/meterkast en afvoer en doorvoer leidingen. Dat alles zie je niet, want het is allemaal mooi ondergronds weggewerkt. Een huzarenstukje van Reijer.
 
“Reijer is een man waar we op leunen en dus echt gaan missen als we komende november voor de tiende keer de ijsbaan opbouwen,” vertelt Jennifer Rietveld. “We bedanken Reijer niet alleen voor zijn vele uren die in al die jaren zitten, zeker ook voor zijn beleving en kennis over ‘kunst’ijs waar meer dan 15.000 kinderen elk jaar weer van genieten. Reijer ontzettend bedankt!”