Goud voor turners Olympia Harderwijk

Zondag 21 januari vond de eerste individuele wedstrijd Turnen Heren plaats bij turnacademie Zwolle. De turners van Olympia Harderwijk wisten hier goede prestaties neer te zetten. Voor de pupillen was er als team goud. Het team bestond uit Stijn Bunt, Lenn Brander en Mathis Boddeus.

Pupillenteam Olympia Harderwijk
het pupillen team

Ook bij de junioren was er goud voor Rowan van het Hul. Hij turnde een hele mooie en goede wedstrijd en wist met 2 punten los van de 2e plek het goud te halen door een hele strakke wedstrijd met een hoge moeilijkheid. Ook Hank Hendrickx turnde in deze wedstrijd een hele goede wedstrijd. Alleen bij zijn eerste onderdeel brug liep het niet helemaal, doordat hij iets te laat binnen kwam en hij bij de verkeerde zaal stond. Hierdoor was er nog geen focus. Ook maakte hij een fout bij voltige. Daarom moest hij het met een 6e plek doen. Ook Fillijn Koek zou bij de junioren uit komen maar helaas kon hij niet deelnemen door een schouderblessure.

Rowan van het Hul op de 1e plek
Rowan van het Hul op de 1e plek

Jonathan Porteous kwam voor het eerst individueel uit bij de senioren. Hij draaide een hele goede wedstrijd. Hij liet een hele hoge moeilijkheid zien met veel dubbel salto's. Hierdoor was hij een groot kanshebber. Maar helaas is turnen een moment opname en op voltige maakte hij een foutje die hij nooit maakt en hierdoor was zijn balans weg. Hierdoor werd hij 6e. Demien Prinsen deed mee bij de jeugd. Een hele grote categorie. Hij turnde een hele mooie wedstrijd maar helaas was het nog net niet genoeg en werd hij 8e. Voor de jeugd, junioren en senioren was dit de eerste Plaatsingswedstrijd voor het NK. Zoals het nu lijkt en de jongens presteren gaat het wel lukken zich hiervoor te plaatsen. In maart is hun 2e plaatsingswedstrijd.

Rowan van het Hul, Demien Prinsen,  Hank Hendriks , Jonathan Porteous, Stijn Bunt, Lenn Brander, Mathis Boddeus
Rowan van het Hul, Demien Prinsen,  Hank Hendriks , Jonathan Porteous, Stijn Bunt, Lenn Brander, Mathis Boddeus