GolfShopsOnline, gemak van online bestellen met advies in de fysieke winkel

Door Marco Jansen - Een fysieke winkel heeft meer bereik met een online bestelmogelijkheid en een succesvolle webshop kan niet zonder een goede fysieke winkel. Met deze gedachte zijn Mike Woltering van The Links Valley en Robert Lammers van GolfShopsOnline in september een samenwerking aangegaan. Doel is de competitieve en recreatieve golfer nog beter bedienen, zowel online als op locatie in Ermelo.

Specialist in golf

De golfshop in Ermelo is in oktober 2018 open gegaan, 4,5 maand na de opening van de Links Valley in mei 2018. Sindsdien heeft de winkel in de regio behoorlijk wat mensen voorzien van nieuwe golfspullen. “Als ondernemer heb ik hier heel wat opgezet en ik heb ook al ruim 25 jaar een golfshop. Mensen die hier golfen kennen de winkel al, maar de laatste jaren vind ik het moeilijker om consumenten buiten de regio te bereiken. Dit kan online via diverse kanalen, zoals internet zoekmachines en social media. Maar wil je de verkoop via internet goed opzetten, dan moet je daar wel verstand van hebben”, vertelt ondernemer Mike Woltering (52) uit Harderwijk, met partner Rianet van der Ven en Wichert en Anita Rozendaal eigenaar van de golfshop en de golfbaan The Links Valley. Mike is samen met Robert Lammers om de tafel gegaan om het beste van twee werelden samen te brengen. “Robert heeft kennis van internet; mijn expertise ligt bij golf en zo versterken wij elkaars goede punten.”

Mike Woltering en Robert Lammers Golfshopsonline
Mike Woltering en Robert Lammers in de Golfshop op The Links Valley in Ermelo. (foto: Marco Jansen)

Specialist in internet
Robert Lammers (28) uit Harderwijk is succesvol ondernemer met LampenShopOnline. Vier jaar geleden is hij bedrijfslid geworden bij The Links Valley. “Ik vind het heerlijk om hier voordat de drukke werkweek begint een balletje te slaan. De baan is mooi en uitdagend, ik voel me hier welkom en het personeel is vriendelijk. Op gebied van golf is Mike een expert. Ik heb me door hem laten fitten. Het materiaal klopt met de swing – met een kortere stok kan ik de bal beter raken - en ik ben in driekwart jaar van handicap 25 naar 8,5 gegaan. Je hebt iemand naast je staan die al jaren in de sport actief is en ook pro is. Mike en ik hebben elkaar hier leren kennen en al brainstormend zijn we op het idee van een online golfshop gekomen” ,vertelt Robert, die de ervaring van LampenShopOnline meeneemt.

“Het idee van GolfshopsOnline is hetzelfde. Je kunt online alleen maar bestaan als je een goede winkel hebt en een outdoor driving range om clubs te testen. Het is in de winkel ook mogelijk om je golfclubs in te ruilen. De afgelopen vijf, zes jaar hebben wij onszelf bewezen met online bekendheid. Met LampenShopOnline eindigen we dit jaar op een miljoen websitebezoekers. We staan in de top-tien van grootste websites op gebied van verlichting van Nederland.”
 
Overzichtelijk en snel
Het concept GolfshopsOnline is in september in de markt gezet. Robert: “Ondernemers met een fysieke winkel vinden het vaak lastig om de stap naar internet te zetten. Het is nieuw en er is weinig kennis van. Er zijn nog niet veel goede golfshopwebsites. Dit is een goede winkel op een golfbaan. Het voordeel van Mike is dat hij alles in eigen bezit heeft. In een tijd waar alles duurder wordt, moet je een groter bereik hebben dan je bestaande klantengroep. We willen online de winkel versterken door een goed gebouwde website die gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en snel is. Met de website naamsbekendheid creëren en zo meer mensen voor de Links Valley interesseren.”  
 
De winkel is zeven dagen per week geopend. Op de begane grond naast de ingang en op de bovenverdieping vind je tassen, kleding, clubs, schoenen, sokken, golfaccessoires zoals ballen, drivers, putters, tees en trolley’s. 90% assortiment is ook online te zien. Robert heeft daarnaast 600 m2 opslagruimte. De kleding is alleen in de winkel te koop en te passen. Mike: “Voor één club of paraplu hoef je niet te reizen. We zien vaak dat klanten bij het uitzoeken van een complete set wel naar een fysieke winkel komen; die koop je niet online. Als je gefit wordt, moet je club uitproberen die bij je swing past. Voor iedereen is een set anders, langer of korter. Of je hebt een andere shaft (steel van de stok) nodig. Clubfitting kan bij ons op de driving range. Je test eerst je club uit en krijgt daarbij een gedegen advies. Mensen kunnen het zelf ervaren en voelen wat ze kopen.”
 
Golf is in de regio best groot, maar weer te klein voor een of twee winkels, stelt Robert. “Om je bereik te vergroten is internet de beste tool. Door bestaande winkels in andere regio’s aan te sluiten bij ons concept willen we uitbreiden naar landelijke dekking. Zodat als je in Assen woont, je niet naar Ermelo hoeft te rijden. Zo willen we ook andere golfshops op golfbanen ondersteunen.”
 
Meer voorraad
Voorlopig is het pionieren en ontdekken wat het beste verkoopt en de voorraad afstemmen op de behoefte van de klant. Mike: “We bepalen deels samen het assortiment en kopen gezamenlijk in. We gaan meten wat goed verkoopt en wat we online zetten. Pas eind 2024 kun je goed zien wat goed verkoopt en is makkelijker in te schatten wat je gaat inkopen. Het doel is in de toekomst door meer voorraad sneller te kunnen leveren.”
 
GolfShopsOnline
The Links Valley
Jonkheer Dr. CJ Sandbergweg 117
3852 PT Ermelo
Tel: 088-3523000
[email protected]
www.golfshopsonline.com

Robert Lammers en Mike Woltering Golfshopsonline
Robert Lammers en Mike Woltering zien voordelen van een golfshop in combinatie met de golfbaan en driving range voor een optimale clubfitting. (foto: Marco Jansen)
 

GolfShopsOnline

Adresgegevens

Jonkheer Dr. CJ Sandbergweg 117
3852 PT Ermelo

Telefoon

T. 088-3523000

Meer info