Goed nieuws voor alle fijnproevers en BBQ-liefhebbers!

Het lekkerste vlees kopen de echte BBQ-liefhebbers natuurlijk altijd al bij ambachtelijk slager Peter Schiffmacher. Hij heeft wederom vanuit de hele wereld, tot uit Australië en Canada aan toe, prachtig ‘organic beef’ van Black Angus en Wagyu. En hij legde beslag op een flinke schaal vers (!) geoogste zwarte zomertruffels, rechtstreeks uit Italiaanse bergstreken. Die zijn vanaf nu dus héél tijdelijk verkrijgbaar en bovendien extra aantrekkelijk geprijsd. Kijk maar:
 

Wagyu Short Ribs 100 gram nu € 2,25

Wagyu-runderen groeien diervriendelijk op, vrij van hormonen en antibiotica. De fokkers verwennen de dieren met veel granen, rust en – naar verluidt – muziek en zelfs bier. Deze fokwijze resulteert in prachtig ‘gemarmerd’ mals vlees. De fijne lijntjes vet smelten tijdens het verhitten in barbecue, grill of pan en geven een ongeëvenaarde smaakbeleving. Wagyu shortribs vormen een smakelijk hoogtepunt van elke BBQ. Rustig aanbraden, rustig opwarmen en goed laten nagaren, dan krijg je gegarandeerd een mals stuk vlees op je bord.

Black Angus Tri-tip (organic beef) 100 gram nu € 1,85

De tri-tip, een driehoekig stukje vlees bij de lende, kun je medium of doorbakken garen: het is beide overheerlijk en lijkt wel wat op rosbief, maar dan supersappig! Deze Tri-tip is van Canadese Black Angus-runderen. Ze krijgen tweehonderd dagen extra graan gevoerd en zijn volledig vrij van hormonen en steroïden. Gegarandeerd!

Tip van slager Peter: “De tri-tip is heel makkelijk te bereiden, zelfs door wie nog nooit heeft gebarbecued. Het vlees is zó smaakrijk, dat ik het enkel insmeer met wat olijfolie, grof zeezout en rozemarijn. Snij wat kerfjes in het vetrandje en grill relatief kort, daarna laten laat afgaren op 52 C.”

Black Angus Rib Eye (organic beef) 100 gram nu € 3,95

Nóg malser en lekkerder kan haast niet: deze Rib Eye smelt in de mond: je proeft de enorme grasvlaktes waar deze machtige runderen hun leven lang mochten grazen. De bijna romige smaak krijgt het vlees doordat de dieren 200 dagen extra graan gevoerd kregen.

Canadian Black Angus Sukadelappen (organic) 100 gram € 1,85

‘Het kaviaar onder het rundvlees’, vinden kenners. Het vlees van dit uit Canada afkomstige rund  is inderdaad geweldig lekker. Een culinaire delicatesse: sappig, mals suddervlees met een volle, romige smaak.

Canadian Black Angus Flat iron Sukade (organic) 100 gram nu € 2,45

Vraag slager Peter en hij maakt van zijn mooiste sukadelappen een ‘flat iron’. “Heerlijk op de grill of BBQ, maar ook in de pan in enkele minuten bereid smaakt dit stuk vlees meestal nóg lekkerder dan een mooie biefstuk. Wel even kort laten nagaren; zo smaakt het nóg sappiger!”

Vers uit Italië: zwarte zomertruffels per 10 gram tijdelijk € 22,50

Als slotaanbieding zwarte zomertruffels. Vers geplukt in de Italiaanse bergen en meegebracht door een goede zakenrelatie van slager Peter. Met een prachtige milde en nootachtige smaak die doet denken aan hazelnoten. Heerlijk bij zelfgemaakte pasta of in een salade.
Tip van slager Peter: “Deze truffel is zó vers en lekker. Schaaf wat over de pasta of salade en klaar! Mocht je truffel in een warm gerecht willen proberen, dan raad ik aan om de truffel pas op het állerlaatste moment toe te voegen, omdat zij anders haar smaak snel verliest.”

Alle voordeelaanbiedingen gelden tot en met woensdag 10 september en: op is op, dus wees er op tijd bij!

Slagerij Schiffmacher - Luttekepoortstraat 32 - tel.: 0341 412 033 Tip: parkeer vlakbij in de Houtwalgarage (de eerste twee uur gratis!)

Wagyu Short Ribs
Wagyu Short Ribs

Truffels