Goed nieuws; leden van VVOG Harderwijk akkoord met de verbouwing van de kantine

Zeg maar gerust een verbouwing. Nu het sein op groen staat, kan de bouwcommissie volle kracht vooruit met de uitvoering van het plan.

De wens om de kantine van VVOG aan te pakken is niet nieuw en bestond al een poosje. De aandacht was eerst gevestigd op de nieuwbouw van de kleedkamers en de volgende fasen van de nieuwbouwplannen

In de algemene ledenvergadering heeft het bestuur de leden uitgelegd waarom er is gekozen om enigszins af te wijken van de nieuwbouwfasen zoals eerder afgesproken. Omdat er een andere volgorde werd voorgesteld, moest daar wel eerst het akkoord van de leden voor komen.

Sport verbroedert en sport verbindt
Als één ding bij VVOG het afgelopen jaar wel duidelijk is geworden dan is dat de belangrijke sociale functie van de vereniging. Het is niet alleen het voetbal, maar voor velen ook hun vaste loopje naar het sportpark en het bakje koffie en biertje in de kantine. De kantine is het hart van de vereniging waar de leden, spelers, ouders, vrijwilligers en supporters bij elkaar komen. Daarnaast worden er ook opleidingen en bijeenkomsten georganiseerd. De kantine is ook de thuisbasis van de supportersvereniging ZAVO. Kortom iedereen is bewust van het belang van een goede en gezellige kantine en misschien is wel de juiste naam “een Clubhuis”. 

Een andere belangrijke reden om nu het plan voor de kantine uit te voeren is de gunstige periode. Hoewel ze het graag anders hadden gezien, zijn er nu nauwelijks activiteiten en wat dat betreft de beste periode om de kantine aan te pakken. Er is geen extra verlies van omzet door de verbouwing. Alles ligt nu stil. Vandaar dat ook het voorstel is gedaan om de verbouwing van de kantine naar voren te schuiven. Het is de bedoeling dat ze nog voor het weekend starten en de hele verbouwing voor het einde van het nieuwe seizoen gerealiseerd is.

Vele handen maken licht werk
Het is vaker gezegd maar geldt ook zeker voor dit project. Om de verbouwing volgens voorstel uit te voeren, ontkomen ze er niet aan ook het nodige werk zelf te doen. Met vrijwilligers dus. Ze doen die oproep omdat zonder die inzet de verbouwing financieel niet haalbaar is. Er worden bedrijven ingeschakeld, maar werkzaamheden zoals leegruimen van de kantine, slopen van de bar, demonteren van het plafond, schilderen, sausen, eenvoudig timmerwerk, ophangen van lampen en aansluiten van apparatuur, zijn zoal de klusjes die ze zelf moeten doen.

Kom jij ook een paar uurtjes helpen?

Wil jij het bouwteam de komende periode een aantal keer helpen, geef je dan op. Denk niet dat ze alleen bouwvakkers nodig hebben. Die komen zeker goed van pas maar er is werk genoeg en altijd wel iets waar jij je steentje aan kan bijdragen. Twijfel niet en geef je op. Mail je naam en telefoonnummer. De werkzaamheden kunnen overdag, ‘s avonds en op zaterdag plaatsvinden.  

Mail naar:
secretaris@vvog.nl of antoniovivas@hotmail.nl

Nieuwbouw kantine VVOG Harderwijk
(foto VVOG)