Gloednieuw fietspad tussen moskee en Hanekamp

Door Harry Schipper – Het nieuwe fietspad langs de Melis Stokelaan wordt flink verlengd. Ook het deel tussen de Marokkaanse moskee El Mohsinine, onder het viaduct van de N302 door tot aan de Hanekamp wordt geheel vrij-liggend. En meteen stukken veiliger.
 

De verlenging van het fietspad vormt het sluitstuk van de reconstructie van de Melis Stokelaan, die twee jaar geleden begon.

Nu nog moeten fietsers ter hoogte van de moskee de straat op of, komend de Parallelweg, de straat zelfs oversteken. En ook aan de andere kant van het viaduct moeten de fietsers de straat oversteken, omdat de rest van het fietspad langs de Parallelweg vanaf de Hanekamp tot bijna bij het fietsviaduct over het spoor en de snelweg A28 vrij-liggend is. De gemeente wil daarom graag de ‘ontbrekende schakel’ vervangen door een fietspad dat los van de weg komt te liggen.

De werkzaamheden staan gepland voor oktober dit jaar, direct nadat de gemeenteraad het voorstel erover – en het krediet van 200.000 euro - heeft goedgekeurd. De aannemer denkt ongeveer vier weken tijd nodig te hebben om de klus te klaren.