Gezonde werkvloer presenteert zich tijdens ondernemersontbijt BKH

Wanneer je als ondernemer zorgt voor een goede werkplek voor je werknemers, ze gezonde keuzes in de kantine biedt en ze de ruimte geeft om tussen de middag een half uurtje te wandelen, doe je het goed. Op het thema Gezonde Werkvloer tenminste. 

Tijdens het ondernemersontbijt van de Bedrijvenkring Harderwijk, donderdag 1 februari jl, werd het project ‘De gezonde werkvloer’, dat deze maand van start gaat, uitgelicht.

Gastheer tijdens dit ontbijt, Van de Mheen Foodservices is, samen met Wuestman, Sportcentrum Iedema en Perspectief, initiatiefnemer van dit project. JOGG Harderwijk en de Bedrijvenkring Harderwijk zetten zich samen met deze ondernemers in voor het bevorderen van fitheid en vitaliteit van werkgevers en werknemers.
Wethouder Gert Jan van Noort gaf als wethouder welzijn aan, dat gezond opgroeien begint met een goed voorbeeld. “Van scholen, omgeving, maar vooral van de ouders.”
Corinne Mulder van Perspectief vulde aan: “Daarom willen wij beginnen bij uw werknemers, want dat zijn vaak ook ouders. Via hen komt het bij de kinderen.” In een presentatie noemde ze een aantal getallen waar de aanwezige ondernemers best van schrokken. “Zitten wordt wel eens het nieuwe roken genoemd. Uit onderzoek blijkt dat wij Nederlanders op een weekenddag gemiddeld acht uur lang zitten.

Op een werkdag is dat ruim tien uur en het merendeel loopt niet meer dan tien minuten per dag.” Mulder spoorde ondernemers aan eens goed naar hun beweeg- en eetpatroon te kijken. “Want gezonde en vitale werknemers zitten goed in hun vel en presteren beter. Minder ziekteverzuim door stress of vermoeidheid.”

Het komende jaar gaat de projectgroep de boer op met de thema’s ‘mentale veerkracht’, ‘bewegen en werk’, ‘fysieke werkplek’ en ‘gezonde voeding’. Via blogs, sociale media en verschillende bijeenkomsten hopen ze ondernemers het belang te doen inzien van een Gezonde Werkvloer. “Want het uiteindelijke streven van ons allemaal, de gemeente Harderwijk, JOGG en ons ondernemers, is om overgewicht bij kinderen, de volgende generatie, tegen te gaan. Dat lukt pas als hun ouders gezonder gaan leven.” 

Bedrijvenkring Harderwijk ondernemersontbijt bij van de Mheen