Gezellige Hemelvaartsdag in de Binnenstad van Harderwijk

Door de aanwezigheid van de terrassen, de gezellige horeca en het goede winkelaanbod is een bezoek aan de binnenstad ook op Hemelvaartsdag de moeite waard.

Juist steeds meer toeristen en bezoekers vanuit de regio weten op dit soort dagen dan ook de weg naar Harderwijk te vinden. Een ijsje of een visje eten op de boulevard, pootje baden op het strandeiland, een terrasje pakken op de markt, uitgebreid winkelen en aansluitend een lekker hapje eten in een van de vele restaurantjes, het kan allemaal in Harderwijk. Veel winkels in de Binnenstad zijn geopend op Hemelvaartsdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Start festival de Nieuwe Hanze
Hemelvaartsdag is ook de eerste dag van festival de Nieuwe Hanze. Dat brengt een extra gezellige sfeer in de stad. Muziekgroep ‘Ongeremd' brengt rondom de Markt en in de winkelstraten gezellige ‘pretpop' en ‘recylerock' ten gehore.

Ook kunt u terecht in het Stadsmuseum voor de tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit. Dit is een unieke expositie in het Stadsmuseum met ruim 100 etsen van Rembrandt waarbij je met een tablet de geheimen achter de etsen ontdekt. Om 10.30 uur, 14.00 uur en 15.00 uur begint vanaf het Stadsmuseum een gratis stadswandeling van ongeveer 1,5 uur met een stadsgids langs de mooiste plekjes van Harderwijk. Heeft u altijd al eens in de Vischpoort willen kijken? Deze is voor u geopend.

festival de nieuwe hanze harderwijk

(Foto: Laura van der Linden)

Veel vertier in het Havenkwartier
In het Havenkwartier is veel te beleven; zo zijn er verschillende demonstraties en optredens, kunt u een rondvaart maken of genieten van een vers gerookte of gebakken visje. De molenwinkel is geopend en er zijn verschillende molendemonstraties.

Parkeren 2 uur gratis, ook op Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag kunt u ook gebruik maken van de aantrekkelijke parkeerproef in de Houtwalgarage en op het Westeinde. De eerste twee uur parkeert u daar namelijk gratis.

Meer informatie over het festival de Nieuwe Hanze kunt u vinden op:
www.festivaldenieuwehanze.nl