‘Gewoon op z’n Jan Boerenfluitje’ (vlog)

“Voor je het weet, heb je het afgesproken en dan moet je gaan”, zegt Bert van Bijsteren, onder veel meer raadslid voor VVD Harderwijk Hierden. 

Dinsdag begint hij aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hij loopt daar vier dagen achter elkaar vijftig kilometer per dag, samen met  goede vriend Goossen Luytjes.

“Het is de derde keer dat ik mee doe, een paar jaar geleden voor het eerst en vorig jaar weer. Toen nog veertig kilometer, maar als die er eenmaal op zitten, lukken die laatste tien ook vast wel.”

Van Bijsteren en Luytjes gaan vloggen onderweg. Dat begon als een grapje, met een paar vlogs tijdens trainingswandelingen. “Maar ze werden zowaar bekeken en mensen vonden het leuk.” Dus gaan ze via Youtube en Facebook “Luytjes weet wel hoe dat moet” hun belevenissen met het thuisfront delen.

De twee mannen zijn sinds eind januari voorzichtig aan het trainen. “Het is nogal een tijdsinvestering, dat oefenen. Voor je op je gemakje veertig kilometer kunt lopen, duurt wel even hoor. Je bent zo een dag kwijt, met één oefenloop.” Er zijn hele trainingsschema’s bedacht door de organisatie van de vierdaagse. “Maar die volgen we niet hoor, gewoon op z’n Jan Boerenfluitje”.

Houd de site goed in de gaten, als we een vlog zien, delen we die voor je.