Getuigen oproep: fietser gewond geraakt door een gespannen ketting over het fietspad

In de nacht van zaterdag 30 september 2023 op zondag 1 oktober 2023 is er omstreeks 00:30 uur een fietser gewond geraakt, nadat hij ten val was gekomen door een ketting welke gespannen was over het fietspad.

Dit vond plaats op het fietspad aan de Triasgracht in Harderwijk ter hoogte van de bloemist

De jongen reed op zijn elektrische fiets op het fietspad Triasgracht ter hoogte van het winkelcentrum in Drielanden. Over het fietspad was een ijzeren kabel gespannen. Deze kabel ligt normaal in het water met daaraan een drijver. Kennelijk heeft men deze kabel opzettelijk en doelbewust strak over het fietspad gespannen met het doel iemand letsel toe te brengen. De jongen op de fiets heeft schaafplekken tengevolge van de val, dikke enkel en kneuzingen opgelopen. 

De fiets was nieuw, maar is nu flink kapot en niet meer te repareren. Dit voorval is gezien door buurtbewoners die de kabel gezien hadden maar helaas te laat waren, voor de jongen, om de kabel weg te halen. De jongen is door betrokken buurtbewoners, die de val gezien hebben, naar huis gebracht. Daarns is de politie ter plaatse geweest. Het slachtoffer gaat van het voorval aangifte doen ter zake van poging zware mishandeling.


Mocht u informatie hebben, neem dan contact met de politie op via 0900-8844, onder vermelding van zaaknummer 2023453165.

Bron Instagram Politie Veluwe West.