Getuigen gezocht! meerdere fietsen naar beneden gegooid van viaduct

Vermoedelijk zijn er vanaf het viaduct Deventerweg in Harderwijk op woensdag 21 februari 2024 meerdere fietsen naar beneden gegooid op de A28 links en rechts ter hoogte van hectometerpaal 52,5. Meerdere auto's liepen schade op.

Ben jij getuige geweest, heb je camerabeelden of liep jouw auto ook schade op maar heb je dat nog niet bij de politie gemeld? Dan spreken ze je graag!

De politie kreeg rond 23.25 uur de melding dat er meerdere fietsen op de A28 lagen ter hoogte van het viaduct Deventerweg. De fietsen zijn vermoedelijk naar beneden gegooid vanaf het viaduct op beide rijbanen. Meerdere auto's zijn eroverheen gereden en hebben schade opgelopen. Rijkswaterstaat heeft de voertuigen laten afvoeren.

Wie heeft meer informatie?
Er is gelukkig niemand gewond geraakt, maar dit had heel anders kunnen aflopen. De politie is op zoek naar mensen die hen meer informatie kunnen geven:
  • Heb je gezien wie de fietsen van het viaduct af heeft gegooid?
  • Herken je de fietsen van de foto's?
  • Woon je in de buurt en heb je camerabeelden waar mogelijk wat op staat? Denk bijvoorbeeld aan een auto die meerdere fietsen vervoerd?
  • Reed je gisteravond over de A28 en heb je dashcambeelden waar wat op staat?
  • Heb je ook schade opgelopen maar heb je je nog niet gemeld bij de politie?
Neem dan contact met ze op!

Weet jij iets meer hierover? Of was jij dit? Meldt je dan bij de politie onder vermelding van het volgende proces-nummer PL0600-2024083214.

Contact
Geef je tip door via het tipformulier of bel 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl 
Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

fietsen van brug gegooid Harderwijk
(Bron en foto Politie Veluwe West)