Gerwin Tromp zet als coördinator Sociaal Domein bij Popschool Harderwijk in op welzijn en positieve gezondheid

Gerwin Tromp is de nieuwe coördinator Sociaal Domein bij Popschool Harderwijk. In deze rol zal Tromp een verbindende factor spelen binnen de gemeente Harderwijk en de regio, met als focus het inzetten van muziek voor het welzijn van mensen en het bevorderen van positieve gezondheid

Met de benoeming van Tromp neemt Popschool Harderwijk een belangrijke stap om haar positie te versterken in het streven naar een inclusieve en gezonde gemeenschap

De Popschool, die al meer dan 15 jaar sociaal betrokken is met initiatieven als Faders Up, Hiphop naar Binnen en U-Create en daarin sinds een aantal jaren ook ondersteund wordt door de gemeente Harderwijk, wil zo haar rol vergroten in het bevorderen van welzijn en sociale cohesie.

Samenwerking met Van der Horst Jobcoaching
Een van de eerste wapenfeiten is de samenwerking met Van der Horst Jobcoaching. Op zoek naar een plek voor mensen die niet konden wandelen of sporten kwam wandelcoach Aart José Kok terecht bij Tromp. Ze bundelden hun krachten om naast sport, ook muziek in te zetten als een effectief middel voor het werkfit krijgen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van muzikale activiteiten, zoals de pilot "9 o'Clock Rock", streven ze ernaar individuen te activeren, hun potentieel te benutten en kansen te creëren voor participatie. "Wij geloven sterk in de kracht van muziek als instrumenten voor positieve verandering," zo vertelt eigenaar Alwin van der Horst. "

Door samen te werken met Popschool Harderwijk kunnen we onze deelnemers een creatieve en stimulerende omgeving bieden waarin ze kunnen groeien en bloeien." Voegt jobcoach Gert-Jan Simon toe. Popschool optimaal benutten Het pand aan Markt 1 biedt niet alleen onderdak aan professionele studio's, oefen- en leslokalen, maar ook aan ervaren docenten die klaar staan om bij te dragen aan het welzijn van mensen door middel van muziek. Hierbij blijft de Popschool wel bij haar eigen leest.

De docenten gaan niet op de stoel van de hulpverlener zitten, maar zetten in overleg hun muzikale kennis en expertise, toegespitst op de deelnemer in. "Met de benoeming van Gerwin willen we de kracht van muziek maximaliseren om het welzijn van mensen te bevorderen," aldus Jeffrey Migchelsen, directeur van Popschool Harderwijk. "We streven ernaar om ons pand nog beter in te zetten en ons beschikbaar te stellen voor de gemeenschap en om samen te werken met de gemeente en zorg- en welzijnsorganisaties om positieve verandering teweeg te brengen." Van zorg naar welzijn Tromp is inmiddels in gesprek met verschillende partijen om samenwerkingen te verkennen m.b.t. dagbestedings voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking. "De Popschool staat open voor verdere gesprekken en samenwerkingen die de weg van zorg naar welzijn van onze gemeenschap kunnen verbeteren. Want hoe beter iemand in z’n vel zit, hoe minder zorg er nodig is. En daar zijn we uiteindelijk allemaal bij gebaat.” besluit Tromp.