Gerrit-beweging komt met Hierdense webshop

De vier G’s uit Hierden, de Gerrit-beweging, zit niet stil. Wat begonnen is als een grap, is nu een behoorlijk uit de hand gelopen grap. “Met een serieuze ondertoon. Dat wel”, zegt Gerrit van den Berg (Gerrit van Gerrit van Gerrit). Samen met Gerrit Beelen (Gerrit van Willem van Gerrit), Gerrit van den Berg (Gerrit van Henk van Gerrit) en Gerrit Franken (Gerrit van Hannes van Gerrit), vormt hij de Gerrit-beweging, oftewel de 4 G’s.

In het voorjaar van 2019 kwam de Gerrit-beweging op een ludieke wijze met de Hierdense vlag

“Als een echt banier, om te laten zien dat we trots zijn op ons dorp.” Toen de 4G storm wat is gaan liggen, hebben ze de vlag ‘overgedragen’ aan de buurtvereniging. “Omdat er toch nog veel vlaggen via ons verkocht werden en de vraag ook nog steeds bij ons kwam, hebben we besloten via een webshop de bestellingen te reguleren”, legt Van den Berg uit. De vlag is niet het enige item. Er is ook een heus Hierdens wielertenue. “We willen het aanbod uiteindelijk uitbreiden met koffiemokken, rompertjes, dat soort dingen. Zie het als een soort village-marketing.”

De opbrengsten gaan, na aftrek van de kosten, naar het goede doel. “Denk aan het Onderonsje”, geeft Van den Berg als voorbeeld. Het zullen geen grote bedragen zijn, verwacht hij. “Maar het gaat dan ook om de symboliek. Hierdenaren voor Hierdenaren.”

Het voornaamste doel van de webshop is het promoten van de Hierdense vlag. “De vlag die aan het doen is wat wij er mee voor ogen hadden. Het heeft de Hierdenaren een beetje trots gemaakt. Hij wappert inmiddels op verschillende plekken door heel Hierden. Vorig jaar is de vlag over de kist van overleden Hierdenaren gelegd. Die trots op waar je vandaan komt, dat is toch wel het ultieme wat we met die vlag voor ogen hadden.”

De webshop dient ook nog een ander doel. “Laatst kregen we bezoek van een politieke partij, die legde bij ons de vraag neer wat Hierden nodig heeft. Als de site al live was geweest, hadden we die vraag daar gesteld en de Hierdenaren het antwoord laten geven. Dat kan straks. We hopen dat het een soort online ideeënbus wordt.”

Benieuwd naar alle merchandise of jouw ideeën over Hierden delen? Kijk op www.hierden.shop

Gerrit beweging met Hierdense Vlag