Gemeentelijke felicitaties voor CAI Harderwijk

Vandaag 20 november heeft wethouder Christianne van de Wal namens de gemeente Harderwijk Edo Kweldam van CAI Harderwijk gefeliciteerd met de winst van een prestigieuze Europese innovatieprijs.

Edo Kweldam van CAI Harderwijk ontving op 16 november de European Broadband Award.

CAI Harderwijk heeft de prestigieuze Broadband Europe Award 2015 gewonnen in de categorie “Openheid en concurrentie”. Dit succes was voor wethouder Christianne van de Wal aanleiding om het kabelbedrijf een felicitatiebezoek te brengen. “CAI is de grote winnaar, maar de grootste winnaars zijn onze bewoners”, aldus een trotse wethouder. “En ook voor ondernemers is CAI Harderwijk van groot belang. Met name voor nieuwe bedrijven en start ups is hun betrouwbare en snelle internet infrastructuur van levensbelang”.

De Europese Commissie heeft de innovatieprijs in het leven geroepen om kennisuitwisseling te stimuleren. Door voorbeeldprojecten met een award te belonen, hoopt men een bijdrage te leveren aan het behalen de Europese breedband doelstellingen voor 2020. In dat jaar wil Europa een 100% dekking van internet met een snelheid van 30 Mbps. In 50% van de huishoudens moet men over ruim vijf jaar 100 Mbps aan snelheid hebben. In Harderwijk beschikt inmiddels vrijwel 100% van de huishoudens over 100 Mbps, zowel bij het uploaden als downloaden.
 
De Europese Unie ziet de situatie in Harderwijk als schoolvoorbeeld van een hoogwaardig, open en consumentgericht netwerk. Harderwijk heeft nu al de snelheid die over vijf jaar gemeengoed moet zijn in Europa en maakte bovendien echte concurrentie op de kabel mogelijk. Eerder dit jaar betitelde de Consumentenbond Harderwijk als ‘internet walhalla’ van Nederland.
 
Directeur Edo Kweldam ziet de prijs als beloning voor de keuze die zijn organisatie enkele jaren geleden maakte.“Tegen de stroom van grote telecombedrijven in hebben wij uit eigen beweging zuivere concurrentie op ons netwerk mogelijk gemaakt. We zijn op het nieuwe glasvezelnetwerk geen aanbieder van diensten meer, maar beheren alleen het netwerk en stellen dit open voor providers. Partijen zoals Solcon, XSYou, Plinq, KPN en Fiber Nederland concurreren op ons netwerk om de gunsten van de consument. Die krijgt daardoor scherpere tarieven en een hogere kwaliteit, terwijl wij zorgen voor een snel en betrouwbaar netwerk. Het is echt heel bijzonder dat wij als klein, lokaal netwerkbedrijf deze Europese prijs krijgen. Vergelijkbaar met voetbalclub VVOG die de Champions League wint”.
 

CAI Harderwijk

Adresgegevens

Julianalaan 43
3843 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-410666

Openingstijden

Ma 8.00 - 12.00 uur
Di 8.00 - 12.00 uur
Wo 8.00 - 12.00 uur
Do 8.00 - 12.00 uur
Vr Gesloten
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info