Gemeentebelang wil 60 extra standplaatsen erbij voor geboren Harderwijkse Woonwagenbewoners

Met veel woningbouw is Harderwijk de afgelopen jaren qua inwonersaantal sterk gegroeid. Het aantal standplaatsen voor woonwagenbewoners is niet meegegroeid. 

Als gevolg door het uitsterfbeleid van de laatste 35 jaar komt de jeugd bijna niet meer aan bod voor een woonwagen en moet veelal noodgedwongen met pijn in het hart in een huis gaan wonen. 

De woonwagencultuur kent een hechte familieband. Wonen in een woonwagen hoort bij hun cultuur en daar is natuurlijk niets mis mee. In Harderwijk mag je zijn wie je bent en dat geldt ook voor onze Harderwijkse en Hierdense woonwagenbewoners aldus Holleman van Gemeentebelang Harderwijk en Hierden. 

Al honderd jaar heeft Harderwijk een woonwagencultuur en het is ze niet altijd makkelijk gemaakt. 

Gemeentebelang doet er alles aan om de woonwagencultuur in Harderwijk en Hierden in stand te houden. Er moeten minimaal 60 standplaatsen bij. Deze standplaatsen moeten alleen worden toegewezen aan woonwagenbewoners uit de gemeente Harderwijk. Verder wil Gemeentebelang ook een eerlijk toewijzingssysteem. Jeugd dat groot is gebracht in een woonwagen in Harderwijk of Hierden moeten daarbij voorrang krijgen om in aanmerking te komen. 
 
Holleman heeft namens Gemeentebelang schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. Één van de vragen is dat het college een onderzoek gaat starten naar mogelijke geschikte locaties waar uitbreiding van 60 standplaatsen mogelijk is. Holleman ziet de Zandlaan als een serieuze locatie voor een woonwagenkamp die zeker onderzocht moet worden.