Gemeente steunt Oude Synagoge met 20 mille

De Oude Synagoge aan de Jodenkerksteeg in Harderwijk krijgt van de gemeente 20.000 euro. Met het geld kan onder andere de brandveiligheid worden vergroot en de inrichting worden gemoderniseerd.

Dat voorstel doen burgemeester en wethouders binnenkort aan de gemeenteraad.

De voormalige Joodse synagoge fungeert al een aantal jaren als een ontmoetingsplaats voor kwetsbare mensen, die zich om allerlei redenen minder goed staande kunnen houden in de Harderwijkse samenleving.


Zo’n vijftig vrijwilligers en een coördinator zorgen op gezette tijden voor opvang. De bezoekers mogen rekenen op een warme bak koffie, een dagelijkse lunch en op vrijdag een warme maaltijd. Veel gasten zijn vaak eenzaam. Er zijn er ook die – door regels en structuren - buiten de reguliere zorgverlening vallen.

De activiteiten worden uitgevoerd door de Stichting de Oude Synagoge en Stichting Ontmoeting. Beide stichtingen gaan steeds meer samenwerken, nu duidelijk is dat volgend najaar de inlooplocatie van Stichting Ontmoeting aan de Johanniterlaan haar deuren sluit.


De gemeente praat daarom met beide organisaties over professionalisering , omdat ze een vangnet bieden voor mensen die anders verder afglijden. Voor het ‘upgraden’ van de technische installaties en inrichting hebben de organisaties eigenlijk 54.000 euro nodig. Het ontbrekende geldbedrag hopen ze via giften en fondsenwerving  binnen te halen.

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info