Gemeente op zoek naar nieuwe Waterfrontdirecteur

Frank Brouwer, directeur van het Waterfront, stopt per 1 januari. Na negen jaar Waterfront, waarvan ruim acht als directeur, vindt hij het genoeg geweest.

Dat deelt de gemeente mee in een persbericht.

 “Rond januari 2018 zal de planuitwerking en realisatie dusdanig zijn gevorderd, dat hij (Brouwer, red.) dit als een logisch moment beschouwt.  Het college van burgemeester en wethouders deelt die visie”, deelt de gemeente Harderwijk mee in een persbericht.

De wervingsprocedure voor de opvolger van Brouwer is inmiddels gestart, er is nog geen zicht op wie dat zal zijn. Wel is het de bedoeling dat de opvolger ook meteen per 1 januari 2018 het werk overneemt.

Brouwer werd als projectleider van projectbureau Waterfont in januari 2009 binnengehaald.

Geen goed jaar voor het grootse woningbouwproject. De crisis van 2008 zorgde voor grote financiële tekorten op de grondexploitatie, ze liepen op tot twintig miljoen euro. Een onderzoek door bureau Balance naar zwaktes in plan Waterfront, leidde tot een sterkere positie van het projectbureau Waterfront. Brouwer werd benoemd tot directeur. In 2011 was de schuld op het hoogst, een tekort van 58 miljoen euro. In de afgelopen jaren is dat tekort grotendeels weg gewerkt.

De kans dat het Waterfront voor de gemeente Harderwijk ooit een winstgevend project wordt, is volgens Brouwer echter heel klein.

“Maar is dat erg? Een grote binnenstedelijke herstructurering, wat het project Waterfront feitelijk is, sluit voor de gemeente eigenlijk altijd met een tekort”, aldus Brouwer in een eerder interview met Harderwijkse Zaken.

Het Waterfront ‘loopt’ nu. De afspraken over de woningen in fase twee, de aanleg van de nieuwe havens en de herinrichting van de boulevard zijn gemaakt en bevinden zich in fase van uitvoering. De enige ‘ontwikkelopgave’ voor de nieuwe directeur is het gebied fase drie.