Gemeente nieuwsberichten week 42

Deze week in de gemeenteberichten: Veel enthousiasme tijdens tweede stadsgesprek, voordragen kandidaten Piet Dijkstra prijs, boten en surfplanken weg bij strandjes en de aangevraagde en verleende vergunningen. 

Veel betrokkenheid en enthousiasme tijdens tweede stadsgesprek Maand van Burgerschap

Verkeersveiligheid en dienstverlening waren de onderwerpen die een rol spelen bij de inwoners die op woensdag 11 oktober bij het stadsgesprek in de Kiekmure aanwezig waren. Bij dienstverlening ging het met name om de communicatie met de gemeente en de bereikbaarheid. Ongeveer 50 betrokken en enthousiaste inwoners gingen hierover in gesprek. Onderwerpen die ook aan de orde kwamen waren voorzieningen in de wijk Frankrijk en de sociale cohesie. De reacties vanuit de inwoners waren divers en positief.
 
Ook tijdens dit stadsgesprek werden na afloop afspraken met inwoners gemaakt om mee te praten over onderwerpen die de komende vier jaar aandacht verdienen in de gemeente. Zij ontvangen vanaf november een uitnodiging voor een vervolggesprek. De uitkomst van de stadsgesprekken kan de gemeenteraad gebruiken voor de strategische raadsagenda van de komende raadsperiode 2018-2022.
 
Stadsgesprek 24 oktober
Op dinsdag 24 oktober vindt om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) het derde stadsgesprek in het Havenkwartier plaats. Een aantal inwoners, willekeurig geselecteerd, heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Als u geen uitnodiging heeft ontvangen en graag wil deelnemen, dan kunt u zich aanmelden via het formulier op www.harderwijk.nl/harderwijkzijnwijsamen.

Alcoholgebruik en opvoeding

Het nieuwe schooljaar is in volle gang. Voor veel 12-jarigen betekent dat een spannende tijd. Een nieuwe school, nieuwe omgeving en vrienden, maar ook nieuwe verleidingen. Wat ga je doen als je vrienden vragen of je meegaat indrinken voor een feestje? Zeg je dan nee? Weet u wat uw kind zou doen? Als ouder wilt u uiteraard dat uw kind weerbaar is en nee zegt.
 
De gemeente Harderwijk stuurt deze week aan alle ouders/verzorgers van 12-jarigen een brief en flyer. Hierin staat een aantal opvoedingstips en feiten over alcohol en jongeren om over dit onderwerp in gesprek te gaan met hun kind.
Onderzoek wijst uit dat ouders meer invloed hebben op het alcoholgebruik van hun kind dan zij denken. Het is dus van belang om uw kind te informeren over de werking en risico’s van alcoholgebruik en aan te spreken op het gedrag.
 
Meer informatie
Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kunt terecht voor vragen en ondersteuning op het gebied van alcohol en opvoeding. Voor vragen of informatie kunt u ook contact opnemen Tactus Preventie Noord Veluwe, via het tel. 088 382 28 87 of per e-mail  [email protected] en [email protected].
 
Voor digitale informatie kunt u terecht op www.cjgharderwijk.nl en www.hoepakjijdataan.nl.

Oproep voordracht kandidaten voor de Piet Dijkstra Prijs

De Piet Dijkstra Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een inwoner van de gemeente Harderwijk, die blijk geeft van vrijwillige en belangeloze inzet voor het welzijn van één of meer mede-inwoners. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor inwoners. Gemeente Harderwijk is voor dit jaar weer op zoek naar kandidaten die hiervoor in aanmerking komen.
 
Piet Dijkstra
Piet Dijkstra zag in dat de gemeente niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor het welzijn van iedere inwoner. Dat is ieders verantwoordelijkheid en betekent vertrouwen op de eigen kracht van de samenleving. Hij was het grote voorbeeld voor goed burgerschap. De Piet Dijkstra Prijs is een initiatief uit de Harderwijker samenleving en wordt daarom ook door inwoners uit Harderwijk gekozen.
 
Aanmelding
Kent u iemand die zich vrijwillig en belangeloos inzet voor de Harderwijkse samenleving? Dan kunt u deze persoon voordragen voor de Piet Dijkstra Prijs via het formulier ‘Kandidatuur Piet Dijkstra Prijs’ op www.harderwijk.nl/pietdijkstraprijs. U kunt tot 27 november iemand voordragen voor de prijs.

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 26 oktober vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere de ontwerp-woonvisie en het bestemmingsplan Groot Sypel Verkeersweg 3. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie CDA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over Verordening reclamebelasting 2017. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen.

Op weg naar een veilige Melis Stokelaan

Samen met bewoners wil de gemeente een plan maken voor een veilige en aantrekkelijke Melis Stokelaan. Donderdag 26 oktober tussen 17.00 en 20.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in De Kiekmure aan de Tesselschadelaan 1 te Harderwijk.
 
De zes zijstraten: Justus van Effenstraat, Langendijkstraat, Coornhertstraat, Rederijkerstraat, Spieghelstraat en Roemer Visscherstraat (het deel tussen de Melis Stokelaan en de Van Maerlantlaan) gaan volledig op de schop. Ook voor deze straten zijn voorstellen voor een andere indeling van de weg en de trottoirs welkom. Voorstellen en ideeën voor het veiliger en prettiger maken van de Melis Stokelaan kunnen deze avond worden ingediend. Daarnaast willen wij u informeren en uw vragen beantwoorden.
 
Verhinderd?                                                                                                                                                             
Bent u niet in de gelegenheid op 26 oktober naar de inloopbijeenkomst te komen, maar wilt u toch uw idee of vraag kwijt? Stuur dan een e-mail aan [email protected] of tel. 411 911.

Boten en surfplanken weg bij de strandjes

Het watersportseizoen is bijna afgelopen. Veel eigenaren zetten hun zeilbootjes en andere vaartuigen alweer in de eigen garage of tuin. Ligt uw boot of surfplank nog langs een van de strandjes van het Wolderwijd in het riet of langs het Zeepad? Haalt u deze dan voor dinsdag 31 oktober weg. Na deze datum worden ze door Stadstoezicht weggesleept. De wegsleepkosten worden in rekening gebracht als u de boot/surfplank afhaalt. Zorg dat u uw boot of surfplank weghaalt, zo voorkomt u een boete. In de APV is opgenomen dat er na 1 november geen boten of surfplanken meer mogen liggen. Het is overigens niet toegestaan om met de auto en trailer de boot uit het water te halen, omdat auto’s niet op het Zeepad mogen komen. Informatie (ook over eerder weggesleepte boten): Snel Herstel, tel. 411 333 of via [email protected]

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
4-10-2017 Industrieweg 18-7: verhogen roldeur
29-9-2017 Vischmarkt 10: dakkapel (voorzijde)
4-10-2017 Horlosebrink kv 13: woning
5-10-2017 Vondellaan 24: carport en tuinmuur in strijd regels ro
9-10-2017 Guido Gezellelaan 255: terrasoverkapping
9-10-2017 Havendijk 9: uitbreiden molen De Hoop (rm) in strijd regels ro
8-10-2017 Mandenmakerstraat 88: veranderen voorgevel (kozijn)
 
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
9-10-2017 Rabbistraat 39: verbouwen woning tegen een rijksmonument in strijd regels ro
11-10-2017 Robbenzand 77: woning in strijd regels ro en inrit
12-10-2017 Bruggestraat 16 en Bongerdsteeg 3A t/m 3D: verbouwen pand, 4 appartementen en poolcentrum in strijd regels ro
12-10-2017 Horlosebrink 12: woning
 
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van sloop/asbestbesluit ontvangen:
21-9-2017: Landstede Mecklenburglaan 3 (gebouw 35 en 37) in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit een gebouw.
29-9-2017: De Kuipwal 43, 3841 KP in Harderwijk voor het slopen van de kluis uit het gebouw.
2-10-2017: Christelijk College Nassau Veluwe Stationslaan 26, 3842 LA in Harderwijk voor het gedeeltelijk slopen van het hoofdgebouw.
4-10-2017: Dominicus Savio School Vondellaan 28, 3842 EH in Harderwijk voor het verwijderen van asbest uit het gymlokaal.

Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
Verdaging reguliere procedure:
- Fokko Kortlanglaan 155 kv 2: woning en inrit; 9-11-2017.
- Strandboulevard Oost: restaureren en reconstructie bastion en kieckmure (gm); 28-12-2017.
- Boekhorstlaan: ontwikkelen 2e fase; 5-1-2018.
- Zandlaan: bedrijfspand; 30-11-2017 excl. termijn verzoek om stukken.

Parkeerverbod Boomkamp 2-10 en stopverbod J.P. Heyelaan bij Petrakerk

De gemeente heeft besloten om:
- een parkeerverbodzone in te stellen in een gedeelte van de Boomkamp ter hoogte van de adressen 2 – 10 en
- een stopverbod (gele doorgetrokken streep) in te stellen ter hoogte van de Petrakerk in de J.P. Heyelaan
 
De besluiten met tekeningen zijn bekendgemaakt in de elektronische Staatscourant. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Secretariaat bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. U kunt uw bezwaarschrift indienen tot uiterlijk 6 weken na de datum van bekendmaking in de elektronische Staatscourant van www.officielebekendmakingen.nl. Via zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u de verkeersbesluiten en andere overheidsbesluiten bekijken. Meer informatie: Domein Ruimte, tel. 411 911.
 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info