Gemeente nieuwsberichten week 24

De gemeente nieuwsberichten met deze week: Een bijeenkomst voor nieuwe inwoners, de brug van de Hierdense beek weer begaanbaar, nieuw inkooptraject jeugdhulp en de aangevraagde en verleende vergunningen. 

Uitnodiging bijeenkomst voor nieuwe inwoners

Bent u het afgelopen jaar in Harderwijk komen wonen? Dan maakt het bestuur van de gemeente Harderwijk graag kennis met u tijdens de bijeenkomst voor nieuwe inwoners op zaterdag 24 juni.
 
U bent vanaf 9.30 uur welkom in het stadhuis op de Havendam 56 in Harderwijk. Na het welkomstwoord door burgemeester Harm-Jan van Schaik neemt u deel aan het informele huiskamergesprek met raadsleden, college van B&W, directie en medewerkers van de gemeente. Hierbij kunt u ook vragen stellen. U blijft deze ochtend niet alleen in het stadhuis. Rond 11.30 uur kunt u meedoen met een rondleiding door de stad.

U heeft de keuze uit:
  • Een rondleiding met de bus waarbij u langs projecten komt zoals het Waterfront, het Strandeiland, de wijk Drielanden en kasteel de Essenburgh in Hierden;
  • Een wandeling met de stadsgids door de binnenstad van Harderwijk;
  • En bij voldoende deelnemers een fietstoer door Harderwijk en Hierden. U heeft dan wel een eigen fiets nodig.
Via www.harderwijk.nl/nieuweinwoners vult u in welke rondleiding uw voorkeur heeft. De rondleiding duurt tot ongeveer 13.00 uur en hiermee is de bijeenkomst dan ten einde.
 
Komt u ook?
Dan kunt u zich aanmelden door het digitale formulier in te vullen op www.harderwijk.nl/nieuweinwoners.
Informatie: mevr. S. Qurimi via 0341 411 911 of [email protected] o.v.v. Bijeenkomst nieuwe inwoners 2017.

Prachtig maar weerloos

Vanaf het vroegste voorjaar tot in de zomer worden reekalfjes geboren. Ook in de bossen van onze gemeente. Ze zijn weerloos tegen loslopende honden. Er vallen (buiten uw zicht) meer slachtoffers dan u denkt. Houd uw hond dus aangelijnd! Vindt u een reekalfje? De moeder is bijna altijd waakzaam in de buurt. Maar ze zal het kalfje verstoten als u het aanraakt. Geniet van uw ontmoeting met een ree. Maar bescherm ze, door hun rust te respecteren en ze niet aan te raken. Dank u wel!

Verhuizing Wmo loket en Sociale Dienst Veluwerand

Op maandag 26 juni verhuizen het Wmo loket van de gemeente Harderwijk en de Sociale Dienst Veluwerand naar het stadhuis, Havendam 56. Het Wmo loket is op die dag geopend van 9.00 tot 12.30 uur en telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op tel. 0341 411 911.
 
De Sociale Dienst Veluwerand is op de verhuisdag gesloten. Het factuuradres van de Sociale Dienst Veluwerand en het telefoonnummer blijven hetzelfde.

Raadsinformatie

De commissie Beleid Algemeen vergadert op woensdag 14 juni vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere het Coffeeshopbeleid. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.

Cas Hofstee nieuwe stadsomroeper

Op donderdag 8 juni installeerde burgemeester Harm-Jan van Schaik in aanwezigheid van wethouder Christianne van der Wal, Cas Hofstee als de nieuwe Stadsomroeper van Harderwijk. Na het vertrek van Frans van der Bos als stadsomroeper heeft de gemeente zich met andere organisaties beraden over de toekomst van de functie. Opvolger Cas Hofstee wordt een stadsgastheer, die nieuws aankondigt maar ook bezoekers met verhalen verwelkomt. Hofstee is een bekende van Harderwijk. Hij was succesvol deelnemer aan de jaarlijkse Harderwijker kennisquiz, is betrokken bij levend historie en is acteur bij de Theaterwerkplaats Harderwijk.
 
Cas Hofstee kon gelijk aan de slag in zijn nieuwe rol. Hij kondigde de overhandiging van een speciale uitgave van Herderewich over het Hanzeverleden van de stad aan. Voorzitter van Herderewich Matty Moggré overhandigde de uitgave aan de burgemeester. Op initiatief van Herderewich hebben meerdere historische organisaties een speciaal blad over De Hanze uitgegeven. Junior stadsdichter Naomi Ramaker schreef speciaal een gedicht over het Hanzepaardje en droeg het voor.

Brug Hierdense Beek weer begaanbaar

Dankzij een noodvoorziening is de brug over de Hierdense Beek in de Waterweg-Munnekesteeg weer sterk genoeg om te gebruiken. De stremming voor gemotoriseerd bestemmingsverkeer is opgeheven. De brug verkeert in slechte staat en moet uiteindelijk worden vervangen. Inspectie door een ingenieursbureau toonde dat aan. In oktober zal een nieuwe brug over de Hierdense Beek geplaatst worden.

Nieuw inkooptraject jeugdhulp 2018-2021

Vanaf eind 2017 is duidelijk welke zorgaanbieders de jeugdhulp gaan verzorgen in de gemeenten. De geselecteerde zorgaanbieders starten vanaf januari 2018. Naast de inkoop van de jeugdhulp blijven wij aandacht besteden aan het doorontwikkelen van de jeugdhulp.
 
Inspraakavonden jeugdhulp
Eind maart zijn er twee bijeenkomsten georganiseerd waarin ouders, jongeren, jeugdhulpinstellingen, lokale teams, huisartsen en scholen met elkaar in gesprek gingen over hoe wij de regionale jeugdhulp in de toekomst verder kunnen verbeteren. Een aantal aandachtspunten, die door de aanwezigen is meegegeven, zijn verwerkt in de nieuwe aanbesteding van de jeugdhulp. In het najaar ontvangen alle betrokkenen een uitnodiging om door te praten over wat er op gebied van jeugdhulp nodig is. Deze bijeenkomsten worden gehouden om op onderwerpen verder in gesprek te gaan.
Lees het volledige bericht op www.harderwijk.nl. Informatie: Tamar Hoefsloot, [email protected].

Nieuwe gemeentegids Harderwijk

Deze week verschijnt de gemeentegids voor Harderwijk. De gids wordt huis-aan-huis verspreidt door LokaalTotaal, onderdeel van FMR Producties. In de gids vindt u informatie over instellingen, verenigingen en bedrijven uit Harderwijk en Hierden. Naast de papieren versie van de gids voor Harderwijk is er ook een digitale versie op www.lokaaltotaal.nl/harderwijk

Verspreiding
Heeft u na 26 juni nog geen gids ontvangen? Dan kunt u die gratis afhalen in de Stadswinkel. Woningen met een nee-nee-sticker ontvangen geen gids. In dat geval kunt u dit rechtstreeks doorgeven aan Lokaal Totaal via tel. 040 264 23 00 of [email protected]

Wijzigingen en nieuwe vermeldingen
Voor het doorgeven van wijzigingen of nieuwe vermeldingen, neemt u contact op met LokaalTotaal. In de gids treft u een reactieformulier aan. U kunt de melding ook doorgeven via [email protected] of via www.lokaaltotaal.nl onder het kopje ‘Uw vermelding’.

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
31-5-2017 Goede Reede 3: reclame en vlaggenmasten (6 objecten)
31-5-2017 Nobelstraat 43: tijdelijke bedrijfsloods
31-5-2017 Paardenbloemdreef 29 (concept): woning
31-5-2017 Bruggestraat 14, 16, 16A t/m 16D: verbouwen pand (4 app. en poolcentrum) in strijd regels ro
6-6-2017 Korhoenlaan 1-87: kappen 4 bomen
 
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
1-6-2017 Knarweg 4: kunstwerk in strijd regels ro
1-6-2017 Bluesdreef 12: verbouwen woning en schuur
1-6-2017 Industrieweg 13A: interne verbouwing, verplaatsen entree en maken van een doorgang
1-6-2017 Boslaan 2-7: kappen 9 bomen
7-6-2017 Van Maerlantlaan 44: opslag en detailhandel in strijd regels ro
7-6-2017 Lage Enkweg 15: schuur in strijd regels ro
7-6-2017 Oltmansstraat 1: uitbreiden woning in strijd regels ro
8-6-2017 Eekhoornlaan 2: kappen 3 bomen
 
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Podiumspektakel 29/30 juni

Op donderdag 29 juni, vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli tussen 20.30 en 23.00 uur wordt op het Kloosterplein te Harderwijk het  theaterstuk Podiumspektakel opgevoerd. Op maandag 26 juni begint de opbouw, op dinsdag 27 juni overdag wordt het geluid getest en op woensdagavond 28 juni vindt de generale repetitie plaats. De aanvraag evenementenvergunning ligt tot en met 21 juni 2017 ter inzage in de Stadswinkel. Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected] of bellen met de gemeente, tel 411 911.  

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding ontvangen:
1-06-2017: Hofdijkstraat 156, 3842 ZP in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit een woning.
15-05-2017: school De Lelie Harderwijk, Thorbeckelaan 49, 3842 DP in Harderwijk, voor het slopen van een schoolgebouw.
18-05-2017: Donkerstraat 53-55, 3841 CB in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit een winkel.
 
Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.

Ontwerpwijzigingsplan Drielanden–Fokko Kortlanglaan 151

In het geldende bestemmingsplan Drielanden - Groene Zoom is voor de locatie Fokko Kortlanglaan 151 een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Met gebruikmaking van deze wijzigingsbevoegdheid maakt het wijzigingsplan Drielanden–Fokko Kortlanglaan 151 de bouw van één nieuwe woning op het perceel mogelijk.
 
Ontwerpbesluit hogere waarde
Ten behoeve van het wijzigingsplan is tevens een besluit hogere waarde ingevolge artikel 4.10 Besluit geluidhinder in voorbereiding. Met de vaststelling van een hogere waarde wordt de realisatie van de nieuwe woning mogelijk gemaakt.
 
Het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde liggen met ingang van 15 juni gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder schriftelijk of digitaal een zienswijze indienen bij Burgemeester en wethouders. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: domein Ruimte, dhr. R. Huisman, tel. 411 911.
 
Het plan (NL.IMRO.0243.WP00183-0001) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.WP00183-/NL.IMRO.0243.WP00183-0001) of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannendrielanden.
 
Zakelijke beschrijving
Ten behoeve van het aantonen van de economische uitvoerbaarheid van het plan is met de betreffende eigenaar een anterieure overeenkomst gesloten. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van bovengenoemde overeenkomst ligt gedurende dezelfde periode op dezelfde locatie voor een ieder ter inzage. Tegen de gesloten overeenkomsten en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Informatie: dhr. A. Koopmans, tel. 411 911.

Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
Verdaging reguliere procedure:
Parallelweg 26-221: oprichten recreatiewoning in strijd regels ro; 19-7-2017.