Gemeente Harderwijk paraat bij gladheid

Zodra er zich winterse omstandigheden aandienen zoals gladheid en sneeuw staan medewerkers van het Stadsbedrijf klaar om wegen en fietspaden berijdbaar te houden.

Het Stadsbedrijf is wegbeheerder voor alle wegen binnen de gemeente, met uitzondering van de provinciale weg N-302 en de A-28, hiervoor zijn de provincie en Rijkswaterstaat verantwoordelijk

Bij geconstateerde gladheid strooit het Stadsbedrijf volgens een vast patroon de hoofdverkeerswegen, de wijkontsluitingswegen en de hoofdfietspaden met wegenzout.

Beoordeling noodzaak
Het Stadsbedrijf coördineert het uitrukken van de strooiploeg. Om half vier ‘s nachts beoordelen ze de actuele weerssituatie. Ook is er dan overleg met de provincie en de directe buurgemeentes, Nunspeet en Ermelo. Politiesurveillanten geven hun bevindingen door. Om vier uur wordt besloten of er wel of niet tot actie wordt overgegaan. Als er gestrooid moet worden zorgt de gemeente ervoor dat tegen half acht alle routes één keer zijn gestrooid.

Strooiroutes
In totaal wordt er zo'n 220 km aan autowegen en 85 km aan fietspaden gestrooid. Het strooien duurt 2,5 tot 3 uur. Bij aanhoudende gladheid wordt de route nogmaals gereden. Als de hoofdwegen, wijkontsluitingswegen en het hoofd fietspadennet gestrooid zijn, gaan de strooiers zo nodig nog de wijk in. Dit gebeurt alleen bij ernstige gladheid.

Informatie: Snel Herstel, tel. 0341 411 333 of via [email protected].

(Foto gemeente Harderwijk)