Gemeente Harderwijk maakt nieuwe reeks koopzondagen bekend

Door Harry Schipper – Ook dit jaar kan er vanaf zondag 2 mei tot en met zondag 3 april 2022 op flink wat zondagmiddagen weer in Harderwijk worden gewinkeld. Weder, ijs en corona dienende…

De gemeente heeft álle 26 door de winkeliers in de binnenstad voorgestelde zondagen overgenomen als zijnde koopzondagen in Harderwijk

Elf van de 26 koopzondagen zijn zogeheten ‘reguliere’ koopzondagen: makkelijk te onthouden, want ze vallen telkens samen met de eerste zondag van elke maand.

Daarnaast zijn er nog dertien ‘extra’ koopzondagen, die zijn gekoppeld aan de zomer en de toeristen die de Harderwijkse winkeliers maar wat graag willen  onthalen. Feitelijk betreft het álle zondagen vanaf half - dus 13 - juni tot eind september, plus een extra koopzondag op 19 december; de laatste zondag vóór de kerstdagen.

Tot slot zijn er nog twee extra koopzondagen, op 20 juni en op 28 november, die samenhangen met de Aaltjes- en Visserijdagen en natuurlijk in de aanloop naar het Sinterklaasfeest.

B en W van Harderwijk hebben namens de gemeenteraad het voorstel van de Binnenstadondernemers Harderwijk (BOH) in zijn totaliteit overgenomen en het besluit van de koopzondagen vastgesteld.

Op koopzondagen mogen álle winkels open zijn en dus niet enkel de supermarkten, bouwmarkten en tuincentra die volgens de Harderwijkse Winkeltijdenverordening elke zondag geopend mogen zijn.