Gemeente Harderwijk lanceert het onlinestadsgesprek

Woensdagavond heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik het onlinestadsgesprek gelanceerd tijdens de TEDx bijeenkomst in het stadhuis. Het onlinestadsgesprek is het nieuwe digitale inspraakplatform voor  Harderwijk en Hierden.

Het onlinestadsgesprek is het nieuwe digitale inspraakplatform voor  Harderwijk en Hierden. Een gebruikersvriendelijk platform waarop iedereen, van jong tot oud, zijn of haar ideeën over bepaalde onderwerpen kan inbrengen.

Via www.onlinestadsgesprek.harderwijk.nl kan een ieder zelf een voorstel doen, voortbouwen op bestaande voorstellen of meedenken over verschillende onderwerpen.
 
Samenwerking CitizenLab
De gemeente Harderwijk werkt hierin samen met het CitizenLab (https://www.citizenlab.co).
Het Belgische e-democratieplatform CitizenLab werkt samen met een zeventigtal steden en gemeenten in België, Nederland en Frankrijk.
 
Online en offline
Naast deze online participatie is ook gedacht aan een koppeling met offline participatie, bijvoorbeeld de stadsgesprekken. De inbreng hiervan kan een plaats krijgen op het platform. Door het koppelen van online en offline, van bestaande en nieuwe technieken, toont de gemeente Harderwijk de ambitie om zoveel mogelijk inwoners met verschillende achtergronden en leeftijden, organisaties, bedrijven, bij de ontwikkeling en uitvoering van het beleid te betrekken.

Harderwijk zijn wij samen!
Met het onlinestadsgesprek verwacht de gemeente positieve betrokkenheid bij overheidsparticipatie van de verschillende groepen in de Harderwijker samenleving.
 
Inloggen
Inloggen op het platform kan snel met een e-mailadres en gebruikersnaam, of via Facebook of Google. Alle ideeën, groot of klein, zijn welkom!
Op het platform komen verschillende participatietrajecten en –projecten. Elk traject verloopt in verschillende fases, die op een overzichtelijke manier op het platform gevolgd kunnen worden. In een eerste fase kunnen inwoners op het platform ideeën posten.
 
Over onlinestadsgesprek 
Het platform is een initiatief van de gemeente Harderwijk. De gemeente faciliteert dit inspraakplatform.  De inhoud van het platform is van inwoners, organisaties, bedrijven et cetera in Harderwijk en Hierden. De gemeente is niet de afzender van meningen en ideeën op het platform.

Meer informatie en contact over de inhoud onlinestadsgesprek Harderwijk via onlinestadsgesprek@harderwijk.nl
Voor vragen over het gebruik van het onlinestadsgesprek Harderwijk is CitizenLab bereikbaar via support@citizenlab.co