Huldiging Harderwijkse topzwemster Lisa Kruger die goud won op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 (video)

Het college van burgemeester en wethouders is bijzonder trots op zwemster Lisa Kruger met het behalen van de eerste gouden medaille voor Oranje op de Paralympische spelen 2016 in Rio de Janeiro. 


Lisa was de snelste op de 100 meter schoolslag in de klasse SB9. Dit is een unieke prestatie en daarom wordt Lisa gehuldigd in Harderwijk.

Ook werd het werdstrijdbad naar haar vernoemd in Zwembad de Sypel: het Lisa Kruger Bad
 

Harderwijkse topsporter Lisa Kruger groots onthaald 

Afgelopen donderdag is de Harderwijkse topsporter Lisa Kruger gehuldigd. Nauwelijks thuis na de reis uit Rio en alle verplichtingen daarna werd zij door wethouder Christianne opgehaald en meegenomen naar De Sypel. Daar wachtte haar een groots onthaal. Ze werd ontvangen door burgemeester Harm -  Jan van Schaik. En nadat juniorstadsdichter Naomi Ramaker haar gedicht ter ere van de prestaties van Lisa Kruger had voorgedragen werd de nieuwe naam van het wedstrijdbad in De Sypel onthuld. Voortaan draagt het wedstrijdbad de naam Lisa Krugerbad.  

Tijdens de huldiging waren ook de zwemmers van zwemvereniging de Woelwaters aanwezig.  

Lisa kruger behaalde tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de eerste gouden medaille voor Nederland. En tijdens de series had ze al een nieuw wereldrecord gezwommen. Met die prestatie baarde het 16 – jarig zwemtalent veel opzien. Wethouder Christianne van der wal is trots op de zwemster: “sport is voor iedereen, maar ook voor mensen met een talent of zelfs toptalent”. Lisa Kruger werd afgelopen week vanwege haar gouden prestatie koninklijk onderscheiden.

Gedicht van juniorstadsdichter voor Lisa Kruger  


Jouw droom 
Voor Lisa Kruger  

Het mooiste wat er bestaat is een droom,
Een droom die uitkomt.
Een droom die je iedere nacht weer opnieuw hebt.  

Jouw droom is uitgekomen,
Je bent een groot talent,
want dit doet niemand jou na!  

Het startsein klonk. Iedereen begon te zwemmen.
Iedereen gaf al zijn kracht, maar jij gaf nog net iets meer,
En nu sta je hier. Op de plaats waar je altijd al van droomde.  

Ik ben trots op je, heel Harderwijk is trots op je.
Jij zwom jouw droom, Jij gaf niet op.   
jij bent een voorbeeld voor ieder die zijn droom wil bereiken!  

Naomi Ramaker, juniorstadsdichter van Harderwijk. Dit gedicht is gemaakt ter gelegenheid van de huldiging, door de gemeente Harderwijk op donderdag 22 september 2016, van de Harderwijkse topzwemster Lisa Kruger die goud won op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.