Gemeente gaat met bewoners praten over bouwplannen locatie Monuta

Het zal je maar gebeuren,  je geniet van een heerlijke vakantie, keert tevreden en uitgerust weer naar huis, waar je een brief van een architect in de bus vindt. Er zijn plannen om voor je deur een groot appartementencomplex neer te zetten. Een paar dagen later lees je in de krant dat het gemeentebestuur daar in principe positief tegenover staat. Het overkwam onder meer Jan-Jurriën Hop en zijn vrouw Tessa. 

Ze wonen al drie jaar aan de Multatullistraat in Harderwijk.

“Toen we het kochten, hadden we uitvaartverzorger Monuta als tegenoverbuur. Een bescheiden gebouw van vijf meter hoog, met een paar bomen en veel groen. Toen Monuta ging verhuizen naar een andere locatie, wisten we wel dat er iets zou veranderen, maar dit had niemand verwacht”, zegt Hop, namens het actiecomité Beetsstraat, Multatullistraat en Martinus Nijhoffstraat.

Vanuit het niets kregen bewoners van de Multatullistraat, de Beetsstraat en de Martinus Nijhoffstraat op 18 juli een mededeling van architect van Veen uit Ermelo.

“Een slordige brief, gedateerd op 3 maart, met informatie over de bouwplannen. Een immens appartementencomplex voor maar liefst 21 woningen.” Toen ze later in de krant lazen over de positieve geluiden van het gemeentebestuur, groepeerden ze zich in een actiecomité. Met als enig doel, de communicatie opzetten tussen gemeentebestuur en bewoners. Want, “de bewoners voelen zich in de steek gelaten. Hoe kan de gemeente ergens positief op reageren, zonder te communiceren met de bewoners?”
 
Het actiecomité stuurde een zelfgeschreven artikel naar lokale media en veel individuele huishoudens mailden de gemeente met bezwaren en vragen. Welke bezwaren zoal? “De bouwplannen passen niet in de omgeving, het grote complex blokkeert zonlicht en veroorzaakt parkeerproblemen.” De gemeente reageerde door een afspraak te maken.

Het stilzwijgen wordt doorbroken, het gemeentebestuur reist eind volgende week af naar de buurt om vragen te beantwoorden.

Wat de buurt wil? “Ons standpunt is dat wij het rustige en kalme karakter van dit bestemmingsplan graag willen behouden en absoluut geen enorm appartementencomplex accepteren”, aldus Hop.

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info