Gemeente Amsterdam winnaar NK Veldloop ambtenaren in Harderwijk (Video)

Gemeente Amsterdam is de overall winnaar van het Nederlands Kampioenschap (NK) Veldloop voor ambtenaren. Het evenement werd dit jaar door de gemeente Harderwijk georganiseerd. 

Het vond woensdag plaats op het terrein achter Bouw & Infrapark in Harderwijk en was een groot succes.

Ongeveer 3500 deelnemers deden mee aan de diverse onderdelen van het evenement. Ruim 2700 hardlopers en 800 wandelaars liepen onder zonnige omstandigheden de verschillende routes die waren uitgezet.

Om 10.30 uur gaf Irma Heeren het startschot voor de 12 kilometer veldloop.


Overall winnaar bij de mannen was Ralph Apeldoorn van de gemeente Haarlem. De beste vrouw was Eva Janssen van de gemeente Almere.

Om 12.15 uur schoot burgemeester van Harderwijk Harm – Jan van Schaik de deelnemers weg voor de IZA 9 kilometer veldloop. Winnaar bij de mannen was Mike de Boer van Regio Twente en bij de vrouwen Jolanda van Dijk van de gemeente Oldenzaal.

Tenslotte werd het startsein gegeven voor de lopers aan de veldloop van 6 kilometer.
Onder de deelnemers tot 45 jaar was Johan Smit van de gemeente Amsterdam de snelste en bij de vrouwen Laurey van den Berge van de gemeente Goeree Overflakkee. Marc van der Weel van de gemeente Brielle was winnaar van veldloop van 6 kilometer onder de deelnemers van 45 jaar en ouder. Bij de vrouwen was dat Ria Hooyman van de gemeente Kromme Rijn.

Ook wandelliefhebbers kwamen aan hun trekken. Zij konden al dan niet onder begeleiding van een boswachter meedoen aan de wandelroute van 6 en 12 kilometer.

Ook met een GPS of een kaart konden wandelaars een afzonderlijke route volgen in het bosrijke gebied.

Het NK Veldloop voor ambtenaren is een jaarlijks terugkerend nationaal sportevenement voor en door medewerkers van overheidsinstellingen. De gemeente Harderwijk organiseerde dit jaar in nauwe samenwerking met atletiekvereniging Athlos, de 30ste editie. De organisatoren zijn zeer tevreden over het verloop. “Alle deelnemers, zowel aan de diverse veldlopen als de wandelaars, zijn wat mij betreft grote
winnaars”, aldus een enthousiaste wethouder van Sport Christianne van der Wal.

Zij waardeert ook de vrijwillige inzet van de medewerkers van de gemeente Harderwijk. Gemeente Breda organiseert het volgende
Nederlands Kampioenschap Veldloop voor ambtenaren in 2018.