Geluksdiner voor honderd Harderwijkers en Hierdenaren

“Je eet van de stad en je geeft aan de stad”, voor Peter van den Berg (van Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg) een soort lijfspreuk. Al een paar jaar leeft bij hem het idee ‘iets leuks’ te doen voor de Harderwijker en Hierdenaar die dat wel kan gebruiken. (Bekijk de video).

“Ik merk en zie dat best veel mensen zichzelf van alles moeten ontzeggen. Door gebrek aan geld of doordat ze niemand hebben om het mee samen te doen. Er is veel eenzaamheid.”

Nu hij de ruimte heeft in het restaurant aan de Stephensonstraat kan Van den Berg een idee dat hij al jaren heeft, ook uitvoeren. Een geluksdiner, voor honderd genodigden. Een heerlijk avondje uit op maandag 6 april, een compleet diner gratis en voor niets, geserveerd door een paar prominente Harderwijkers. “Ik wil graag voor een leuke avond zorgen, een lach op het gezicht, een leuke sfeer in de toko, goede gesprekken. Een avond waar ze even op kunnen teren.”
 
Chefkok die avond is Omar Dahak, van de Boterlap. “Omar is in dit soort dingen absoluut mijn ‘partner in crime’. Ik belde hem met dit idee en hij hoefde er niet over na te denken. We hebben samen ook het Mosselfeest voor het goede doel gedaan, hij is altijd wel in voor dit soort ideeën.”
 
Van den Berg is bij de gemeente langs geweest om te kijken hoe hij de doelgroep kon bereiken, “maar dan kom je al snel uit bij de officiële instanties als Wmo en Voedselbank, de mensen die al met naam en toenaam bekend zijn. Terwijl ook de stille armoede en de stille eenzaamheid nog zo groot is.” Uiteindelijk hebben de heren bedacht dat de gasten door derden moeten worden aangemeld. “Dat neemt ook de drempel weg, want jezelf aanmelden voor zo’n avondje uit doen de meesten niet zo snel.” 

Dus, ken je iemand die: door gebrek aan financiële middelen of uit eenzaamheid nooit eens uitgaat; iemand die altijd voor een ander klaar staat en zelf wel eens in het zonnetje mag worden gezet; iemand die veel heeft betekend voor een maatschappelijk doel of een kwetsbare groep in onze samenleving?

“Mail dan voor 23 maart 2020 de naam van die persoon en een kort verhaaltje naar harderwijksgeluksdiner@gmail.com. Uit alle aanmeldingen kiezen wij onze honderd gasten”, aldus Van den Berg.  

Harderwijks Geluksdiner
Vlnr. Omar Dahak, burgemeester Harm-Jan van Schaik en Peter van den Berg

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma 9.30 - 18.30 uur
Di 9.00 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info