Gelre Brass Harderwijk zilver op EK

Gelre Brass Harderwijk heeft op zaterdag 30 juni jl. een zilveren medaille weten te behalen op het EK in Duitsland (Oldenburg-Rastede). Een unieke prestatie voor dit bijzondere orkest.

Gelre Brass Harderwijk bestaat ruim 12,5 jaar en heeft voor het eerst in haar geschiedenis deelgenomen aan een muziekconcours.

Het orkest is de laatste jaren flink gegroeid in ledenaantal en kwaliteit.

Het internationale juryteam heeft Gelre Brass Harderwijk geprezen om haar klank en voordracht. Gelre Brass speelde o.a. het prachtige brassband koraal “Guardian of my soul”, waarbij diverse bekende koralen in verwerkt zijn.

Dirigent van het orkest, Adriaan Bruinink, heeft als waardering van de jury een 8 als rapportcijfer mogen ontvangen. 

Gelre Brass Harderwijk is groeiende naar een volwassen brassband. Het orkest heeft altijd plaats voor enthousiaste muzikanten die een koperblaas instrument bespelen. Gelre Brass onderscheid zich van andere verenigingen in een duidelijk en overzichtelijk jaar- en repetitieprogramma en unieke en bijzondere concerten. Het muziekrepertoire is zeer divers en uitdagend en muzikanten voelen zich direct thuis binnen de vereniging.

Op zaterdag 25 augustus a.s. geeft Gelre Brass Harderwijk voor de 3e keer op rij het Visserijconcert in de Grote Kerk van Harderwijk.

Samen met het unieke Urker Mannenkwartet, De Aalzangers uit Harderwijk, Chr. Hierdens Mannenkoor en Dries van den Berg. Het beloofd weer een bijzondere avond te worden in de Grote Kerk van Harderwijk (aanvang 19.30 uur). Kaarten (€ 5,00 per stuk, kinderen tot en met 12 jaar gratis) zijn verkrijgbaar bij Vishandel & Palingrokerij Dries van den Berg en bij de IJszaak (voorheen IJssalon Everto) in Harderwijk. Indien voorradig zijn de kaarten ook verkrijgbaar aan de entree van de kerk.