Geldersche sagen en legenden op landgoed Staverden

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 19 juni een sagen- en legendenwandeling op landgoed Staverden. 

De boswachter neemt de deelnemers mee langs kasteel Staverden, de watermolen, de Staverdense beek en de prachtige kasteeltuin met doolhof.

Onderweg vertelt hij diverse Geldersche sagen en verhalen. Zo zullen de legende van De zwarte vrouw van Staverden en de Wichardsage zeker niet ontbreken. Daarnaast besteedt de boswachter aandacht aan de historie van het landgoed en de cultuurhistorische ontwikkeling van de Veluwe. De tocht voert over onverharde paden. Kleding en schoeisel dienen daarom aangepast te worden aan de te verwachten (weers)omstandigheden.
 
Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Cor Jansen, tel. 06 - 83 548 251.

Routebeschrijving
Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.