Geen voorleesontbijt? Leerkrachten Cbs de Parel in Hierden bedenken leuk alternatief

Tot en met 30 januari 2021 zijn de Nationale Voorleesdagen. Normaal wordt er in de groepen op de basisschool tijdens deze dagen extra aandacht besteed aan leesbevordering. Ook ontvangen scholen in die dagen normaal vaak gastlessen van de bibliotheek.

Door de lockdown én het thuisonderwijs kan dit natuurlijk niet. 

Om toch tijdens deze periode van thuisonderwijs aan leesbevordering te doen, heeft de Cbs de Parel in Hierden een voorleesontbijt bedacht voor de groepen 1 2 3 op vrijdag 29 januari.

Thuis kunnen de kinderen tijdens hun ontbijtje samen met hun knuffel online kijken en luisteren naar hun leerkracht die hen gezellig voorleest. Ook krijgen de kinderen vanuit school een (coronaproof verpakt) beschuitje met jam aangeleverd. "Zo proberen we het voorlezen te stimuleren. Juist voorlezen aan jonge kinderen heeft een gunstig effect op de taalontwikkeling. Maar ook een gezellig moment (tevens ontbijt = goede start van de dag) voor de kinderen te creëren omdat ze nu de scholen gesloten zijn, best veel moeten missen", vertelt Gera van den Berg, leerkracht groep 1.