Geen nieuwe ‘Harderwijkers van het jaar’ meer

Door Harry Schipper – De Harderwijker Herensociëteit stopt na zestien verkiezingen met de organisatie van de verkiezing ‘Harderwijker van het Jaar’.

Het bestuur van de Harderwijker Herensociëteit laat weten ‘geen mogelijkheden meer te zien om de verkiezing nog succesvol te organiseren

“Er zijn meerdere jaarlijkse soortgelijke ‘Harderwijker’ verkiezingen, zo laten de bestuurders Martin Geusebroek en Ton Schouten weten. Ze noemen als voorbeelden de Piet Dijkstraprijs en het zogeheten Jeugdlintje; deze beide verkiezingen worden door de gemeente georganiseerd.
 
“Kandidaten konden in een jaar tijd voor meerdere verkiezingen in aanmerking komen. Mede hierdoor werd het steeds moeilijker om kandidaten te nomineren”, blikken de Harderwijkse heren terug op de afgelopen jaren. “Het was een mooie periode, waarin we met veel plezier en energie de verkiezingen hebben georganiseerd”, voegen ze daar meteen aan toe.
  
De kandidaten voor ‘Harderwijker van het jaar’ werden telkens door de inwoners van Harderwijk voorgedragen. Een onafhankelijke jury koos uit die kandidaten de drie meest geschikte genomineerden. De genomineerde diende inwoner te zijn van de Harderwijk of Hierden of moesten daar werkzaam zijn. Wie in het jaar van verkiezingen onder andere een bijzondere bijdrage had geleverd aan het algemeen welzijn in Harderwijk en Hierden, kwam voor de verkiezing in aanmerking. 
 
De website www.harderwijkervanhetjaar.nl blijft voorlopig bestaan. “Zo kan nog worden kennisgenomen van de genomineerden en degene die uiteindelijk Harderwijker van het jaar zijn geworden”.