GBS Fontanus heet voortaan De Olijfboom!

De Fontanus was toe aan een naam die aansprekender is in deze tijd en beter past bij de school die zij vandaag is. Uit de vele inzendingen van ouders, leerlingen en leerkrachten kwam De Olijfboom als winnaar uit de bus. In het onderwijs is er niks veranderd, enkel de naam.

 

Waarom De Olijfboom?

Een boom is concreet en daarmee duidelijk voor kinderen. Ook is het een symbool voor veiligheid, niet voor niets een kernwaarde op deze kleinschalige school. Daarnaast staat een boom voor groei en ontwikkeling, precies waar zij als school elke dag mee bezig zijn. Ook is een boom onderdeel van de natuur, van Góds natuur, waar zij zich als groene school mee verbonden voelen. Als laatste is een boom sterk geankerd in de grond, net als hungeloof: geworteld in de bron.

De olijfboom is één van de oudste bomen ter wereld en wordt geassocieerd met kracht, vrede en een positief toekomstbeeld. Daarbij is het een boom die in de Bijbel als waardevol wordt gezien.

Maar ik, ik ben sterk als een olijfboom vol bladeren in het heiligdom van God.
Ik vertrouw op Gods goedheid, voor altijd en eeuwig. (Psalm 52 vers 10)

Ze geven zichzelf tot de zomer om in alle schooluitingen de aanpassing gedaan te hebben. De website is al wel aangepast: www.deolijfboomharderwijk.nl

Basisschool de Olijfboom Harderwijk