Gbs de Fontanusschool uit Harderwijk wint poule in BankBattle 2016

De Rabo Bankbattle vond op woensdag 18 mei plaats bij 8 basisscholen in het lokale werkgebied van Rabobank Randmeren.
 

De BankBattle is dé internetquiz van de Rabobank voor leerlingen van de bovenbouw van basisscholen.

In een twee uur durende race tegen de klok gingen 8 klassen met groep 8 leerlingen met elkaar de strijd aan. In Nederland deden er in totaal ongeveer 40.000 basisschoolleerlingen mee aan de Rabo Bankbattle.

Winnaars

Voor Rabobank Randmeren waren de scholen in 1 poule verdeeld. Het was voor de leerlingen en hun leerkrachten een enerverende ochtend. In superscherpe tijden van 53:17 min en 1:06:31 min wisten de groep 8 leerlingen van respectievelijk GBS Fontanus uit Harderwijk en De Open Kring uit Nijkerk het snelste de BankBattlecode te kraken. De winnende leerlingen van GBS Fontanus winnen een bioscoopbezoek voor de hele klas.


Kraak de digitale BankBattleKluis

Het succesvol afronden van de BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. De vragen hadden betrekking op schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteerde dit in een geheime BankBattlecode die de leerlingen moesten opslaan in de digitale BankBattleKluis. De groep die de geheime code als eerste kraakte, was de winnaar! De deelnemende leerlingen waren allemaal heel enthousiast over de BankBattle. En zoals meester Jaap van GBS Fontanus heeft gezegd ”volgend jaar doet groep 8 weer mee om haar titel te verdedigen”.

Rabobank Randmeren bankbattle 2016