Gastvrije Harderwijkse havens ontvangt 10.000ste bezoeker

Dinsdag 15 september verwelkomde wethouder Marcel Companjen de 10.000 bezoeker dit jaar van de Harderwijkse havens. De familie Koops uit Spakenburg was blij verrast met de bloemen en het verrassingspakket.
 

Wethouder Companjen is blij dat Harderwijk alweer zo snel het aantal van 10.000 bezoekers heeft bereikt:

"Ondanks de niet bepaald optimale omstandigheden - er waren bijna geen evenementen en grote stukken kade en de toiletten konden niet gebruikt worden - heeft Harderwijk blijkbaar toch voldoende aantrekkingskracht. Het voorseizoen gaf landelijk een terughoudend beeld van de overnachtingen. In totaal is landelijk gezien sprake van 16% minder overnachtingen in de havens. Dat dit in Harderwijk niet het geval is, onderstreept het belang van goed gastheerschap en goede dienstverlening. De havenmeesters zetten zich daar 100% voor in", aldus de wethouder.
 
Uit een eerste analyse blijkt dat eigenaren van schepen langer in de haven blijven liggen en dat zij steeds minder assistentie nodig hebben van een havenmeester. Onder meer door zoveel mogelijk via de  Aan/Uit app stroom en havengeld te betalen. Van de langere verblijftijd in de havens profiteren ook veel ondernemers in de stad.