Gastbeiaardier Klaas de Haan geeft 24 juli beiaardconcert in Harderwijk

Gastbeiaardier Klaas de Haan geeft vrijdagavond 24 juli een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk.

Hij is beiaardier in onder meer Amsterdam-Slotermeer, Bolsward, Heerenveen, Hilversum, Rhenen en in het Noord-Hollandse Bergen en Laren. Dit concert is het tweede concert uit een reeks van zes zomeravondconcerten door gerenommeerde gastbeiaardiers. Alle concerten zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.
 
Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard bespeeld door de gastbeiaardiers Klaas de Haan, Mannes Hofsink, Tin Shi-Tam, Julie Zhu en de Harderwijker stadsbeiaardier Freek Bakker. De jaarlijkse zomeravondconcerten worden georganiseerd door de Stichting Beiaard Harderwijk.
 
Klaas de Haan studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria in Leeuwarden en Utrecht. In 1997 voltooide hij zijn studie aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij is beiaardier in onder meer Amsterdam-Slotermeer, Bolsward, Heerenveen. Hilversum, Rhenen en in het Noord-Hollandse Bergen en Laren. Daarnaast is hij een regelmatig gevraagd gastspeler in binnen- en buitenland.
 
Het programma dat Klaas de Haan aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit composities van vooral Alexander Skrjabin vanwege diens overlijden 100 jaar geleden. Ook op het programma staan composities van Claude Debussy, Robert Lannoy, Jef Rottiers en Erik Satie.
 
Vrijdag 31 juli is het Harderwijkse carillon voor de Amerikaanse beiaardier en componiste Tin-Shi Tam, professor of music en universiteit-carillonneur van de Iowa State University. De Amerikaanse Julie Zhu is beiaardier in onder meer St. Thomas Church in New York City. Zij geeft vrijdag 7 augustus in Harderwijk een concert. Mannes Hofsink, de stadsbeiaardier van Meppel, zal vrijdag 14 augustus de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk en tevens van Hilversum en Nijkerk, sluit vrijdag 21 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met composities uit de Romantiek, Salonmuziek, improvisaties van Nederlandse volksliedjes en klassiekers van The Beatles.
 
Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl