Gas erop voor Fonds Gehandicaptensport!

Ambassadeur Bas Tietema gaat in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor Fonds Gehandicaptensport. In 7 dagen fietst hij (met andere wielrenners) langs 18 eredivisiestadions en deze route van 1500 km vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport.

Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedereen met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren!

Op 31 maart om 10.00 vertrekt Bas vanaf het Rodetorenplein in Zwolle om vervolgens op 6 april te finishen in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Op de verschillende etappes wordt hij vergezeld door andere wielrenners, die een bijdrage hebben geleverd om deel te nemen. Daarnaast zullen er ook een aantal bekende Nederlanders meefietsen om de actie te steunen. Onder andere Koen Verweij, Jutta Leerdam, Bob de Voogd, Herman van der Zandt, Jetze Plat en Frits Barend zullen allen een etappe meefietsen.

Gedurende de actieweek zal Bas 21 tussenstops hebben. Een tussenstop is een plek waar wielrenners kunnen af- en opstappen.
Tijdens zijn fietstocht zal Bas ook een tussenstop hebben in Harderwijk. De verwachting is dat hij 3 april rond 11.55 uur zal aankomen. De tussenstop zal plaatsvinden bij Sportcomplex de Sypel.

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is nog lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij ons team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Ga naar www.als1team.nl.