Flevonice lanceert eerste permanente Obstacle Parcours van Nederland

Op het terrein van Flevonice in Biddinghuizen wordt op zaterdag 23 mei het eerste permanente Obstacle Parcours van Nederland geopend.

Het uitdagende parcours bevat ruim 30 obstakels en leidt deelnemers door modder en water. Op het parcours kan het hele jaar door gesport worden en is er de keuze om routes te rennen van 3 verschillende afstanden.

De realisatie van het permanente parcours is onderdeel van de transitie die Flevonice doormaakt van ijsbaan in de winter naar Sports & Funpark gedurende 12 maanden per jaar. Daarmee faciliteert Flevonice niet alleen schaatsers, maar ook avontuurlijke gezinnen, sporters en gelegenheidsgroepen die sportieve activiteiten willen ondernemen in de buitenlucht.
obstacle flevonince biddinghuizen outdoor

De keuze voor de investering in een permanent Obstacle Parcours is gebaseerd op de groeiende markt voor Obstacle- en Mud Runs door heel Nederland. Met een permanent parcours speelt Flevonice een faciliterende rol richting runners om te oefenen en trainen voor Obstacle Runs in Nederland.

Iedere sporter kan terecht op het Obstacle Parcours van Flevonice. Er kan worden gekozen voor 3 routes met verschillende afstanden: 3,5-, 6-kilometer of een veelvoud van het 6 kilometer parcours.. Hiermee biedt het parcours alternatieven voor zowel de beginnende als geoefende runner.

In het gevarieerde parcours met klim-, modder- en water-obstakels hebben deelnemers elkaar nodig om het parcours te overwinnen. Hierdoor is een run over het Obstacle Parcours van Flevonice ook goed in te zetten als teambuilding activiteit voor gelegenheidsgroepen als bijvoorbeeld bedrijfsuitjes.

Het parcours is officieel geopend vanaf zaterdag 23 mei. Elke zaterdag- en zondagochtend zijn er tussen startvakken met warming-up voor reguliere bezoekers. Bezoekers kunnen onbeperkt gebruik maken van de verschillende routes van het parcours. Voor meer informatie over ticketprijzen en openingstijden van de startvakken verwijzen wij u door naar www.flevonice.nl.