Fleurige bloemenmanden in de hele wijk Stadsdennen

In de wijk Stadsdennen ziet het er fleurig uit, in en rond de wijk zijn bloemenmanden opgehangen.
 


Het idee om de wijk op te fleuren is ontstaan door 75 jaar Vrijheid

Het bestuur van het Wijkplatform is in november vorig jaar gevraagd om mee te denken over de activiteiten voor 75 jaar Vrijheid in Harderwijk. De organisatie en de gemeente zouden het leuk vinden als er naast de door hun geplande activiteiten ook in de wijken aandacht aan 75 jaar Vrijheid zou worden besteed.

Al snel werd het idee geopperd om de toegangswegen van de wijk op te vrolijken met bloemen en vlaggen. En ook om op de zijkanten van de hoogbouw, metersgrote vlaggen op te hangen. De Nederlandse, de Canadese, de Harderwijkse en de Gelderse vlag.

De vlaggen konden vanwege organisatorische problemen niet doorgaan. Wat wel door kon gaan, waren de bloembakken.

Enthousiast is het bestelproces in werking gezet. Vanwege de hele situatie rondom COVID-19 is de uiteindelijke bestelling anders geworden. Samen met de ondernemers van het Winkelcentrum Stadsdennen heeft het Wijkplatform besloten om dit jaar gezamenlijk de wijk op te fleuren. Dus de toegangswegen van de wijk en het hart van de wijk.

“De Flower Baskets hangen in de lantaarnpalen”

Op de volgende locaties kan je de bloemenmanden vinden:
♦ Hoofdweg, van Maerlantlaan
♦ Vondellaan
♦ Guideo Gezellelaan en de Couperuslaan
♦ Rotonde Verkeersweg
♦ Alberdingk Thijmlaan
♦ Anne Franklaan/Vondellaan/J.P Heyelaan
♦ Melis Stokelaan, vlakbij het viaduct
♦ Rondom het Winkelcentrum Stadsdennen

“Zo is elke toegang tot de wijk opgefleurd”

En ook rondom het hart van de wijk en in het winkelcentrum hangen diverse baskets met kleurige bloemen. Er is gekozen voor een willekeur aan soorten bloemen zodat de bijtjes, vlinders en andere vliegende insecten er ook van kunnen profiteren.

Een mooie samenwerking
Diverse partners hebben de handen in elkaar geslagen om het project te doen slagen. Rob Hoorweg (Winkelcentrum) en Theo Goosen (Wijkplatform) zijn het erover eens. “Het is fijn dat de wethouder Marcel Companjen geld beschikbaar heeft gesteld vanuit het wijkbudget. Zo kunnen alle wijkbewoners genieten van deze mooie bakken”, aldus de heren.

Dit is een samenwerking tussen:
Wijkplatform Stadsdennen | Wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk | Althaea | Winkelcentrum Stadsdennen | Gemeente Harderwijk


Hanging basket Wijkvereniging Stadsdennen Harderwijk
(Foto's Billy Goosen)