FIOD arresteert Harderwijkse advocaat

De FIOD heeft donderdag de advocaat en partner van het Harderwijkse advocatenkantoor OMVR Frank V. aangehouden. 

Hij wordt ervan verdacht in 2009 als curator geld uit de boedel van een failliet vastgoedbedrijf in eigen zak te hebben gestoken.


Daardoor zijn schuldeisers in het faillissement benadeeld, zo laat het Openbaar Ministerie weten. De advocaat wordt ervan verdacht dat hij vastgoed van het failliete vastgoedbedrijf eerst voor een lage prijs heeft verkocht aan een tussenpersoon, waarna het pand na een papieren waardestijging is doorverkocht aan een koper die zich al in eerste instantie had gemeld. De FIOD vermoedt dat de curator het verschil ‘via een verhullende constructie van bedrijven’ in eigen zak heeft gestoken.

Om hoeveel geld het gaat, moet nog uitgezocht, ‘maar het betreft in elk geval tienduizenden euro’s’, aldus het OM.


De FIOD heeft het Harderwijkse advocatenkantoor doorzocht. Daarbij is administratie in beslag genomen. In een verklaring op de website van OMVR laten collega’s weten ‘geschokt’ te zijn door het nieuws. Daar staat ook dat hun collega de feiten tegenover hun heeft bekend. En dat het advocatenkantoor zelf en ook de overige 35 personeelsleden geen onderwerp zijn van het FIOD-onderzoek. Zijn collega’s beraden momenteel zich op zijn toekomst bij OMVR.
 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info